Genialt - og dog


Genialt - og dog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JAMEN, det er jo genialt.

Fyns Amt slipper ud af sin kattepine i Vollsmose, hvor man uklogt bandt sig til et uanvendeligt 10 års-lejemål. Fyn får 300 nye arbejdspladser, en hel del endda akademiske. Staten sparer syv millioner om året i husleje.

Det er genialt. Så genialt, at det næppe bliver til noget.

NATURLIGVIS har Alex Ahrendtsen, fynsk folketingskandidat for Dansk Folkeparti, fuldstændig ret i, at menneskerettighederne har det lige så godt - eller lige så skidt - om de overvåges fra København eller fra Odense.

DCISM, som forkortelsen lyder for Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder, kan derfor lige så vel ligge i de overflødige, men billige amtskontorer i Vollsmose som i de dyre omgivelser på Christianshavn.

MEN den geniale idé er allerede under nedskydning. Åh jo, den fynske amtsborgmester synes skam vældig godt om den - men han har jo også et forklaringsproblem med sin lejekontrakt. Den konservative leder, Bendt Bendtsen, der ellers sjældnere og sjældnere tør tage ordet Fyn i sin mund, siger, at regeringen "vil se nærmere på forslaget". Og Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis finansordfører, kalder det for "en rigtig, rigtig god idé med flere gode pointer".

Men Morten Kjærum, chefen for den ene halvdel af DCISM - Institut for Menneskerettigheder - har straks paraderne oppe: Den nærhed, vi i dag har til vore samarbejdspartnere, især Udenrigsministeriet, vil vi ikke have i Odense, siger Kjærum. Heri undsiges han dog af et bestyrelsesmedlem, lektor Bodil Folke Frederiksen - der til gengæld mener, at det vil blive "vældig dyrt og besværligt" at flytte. Og således skal det nok, når det kommer til stykket, lykkes at finde argumenter nok til at forpurre endnu et forsøg på at rykke statslige arbejdspladser fra København til provinsen. Det kan, næsten pr. definition, ikke lade sig gøre.

DET VED Dansk Folkeparti også udmærket - så hvorfor nu denne idé?

Måske - og forhåbentlig - fordi partiet virkelig finder den god. Måske også, fordi Kristian Thulesen Dahl synes, at han skylder Fyn en tjeneste, efter at Vejle blev den nye regionsby, og efter at Dansk Folkeparti var den direkte årsag til, at Rigsarkivet alligevel ikke kom til Odense.

Men når Thulesen Dahl siger, at hans fynske partifælles forslag rummer "flere gode pointer", tænker han måske også på den for ham bekvemme pointe, at netop Morten Kjærum, der i Dansk Folkepartis øjne er alt for blødsøden over for de fremmede, vil have godt af at blive forvist ikke alene til Odense, men til selveste Vollsmose, der jo er centrum for al landsens ulykker. Det vil være en passende hævn - nu det ikke lykkedes DF at få ram på Kjærum under smagsdommer-korstoget mod diverse råd og nævn i 2002.

SÅDAN tænkes der nemlig også på Christiansborg - men det hænder, omend langtfra altid, at de tilsyneladende så ædle tanker bliver gennemskuet. Så nok skal vi tilsige den ædle og saglige del af den nye idé vor fulde støtte - men idet vi har den mistænkt for at være fremsat med bagtanker, vil vi gerne se den vedtaget, før vi tror den.

Genialt - og dog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce