Fynbus i valgkampen


Fynbus i valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kun godt et år til næste kommunal- og regionsvalg. Det holdes i november 2009.

Er det en nyhed? Næh, såmænd er det ej, for datoen 17. november har været kendt i flere år. Men en lille nyttig påmindelse kan det være til borgerlige politikere på Fyn og i Sydjylland.

Uanset niveau og taburet og interne diskussioner om størrelsen af statslige bevillinger bør folkevalgte fra VKO-blokken finde sammen i den fælles interesse, at få den kollektive bustrafik til at fungere meget hurtigt.

I denne del af riget vil bestræbelserne gå ud på at få Fynbus til at køre til tiden og i øvrigt tilbyde fynboerne en driftssikker og stabil busservice.

Når valgdatoen i 2009 trækkes frem, er det fordi sønderlemmende kritik og appeller fra frustrerede buspendlere - folk, der skal på arbejde, gymnasieelever og rektorer - tilsyneladende preller af.

Fynbus' politiske ledelse truer med at lukke ruter, hvis regeringen ikke sender flere penge, mens VK-kompagniet på Christiansborg gentager standardsvaret, at kommuner og regioner har fået penge nok til at sikre busdriften.

I denne fastlåste position med passagerne som tabere står sagen - som det fremgik af Stiftstidendes bushøring i fredags og af den debat, der har været i diverse medier derefter.

Situationen er naturligvis guf for oppositionen, som har været hurtig til at stille i dette tilfælde fynske buspassagerer i udsigt, at i takt med, at S og SF kommer til fadet vil der flyde statsmillioner i en lind strøm ud til de regionale trafikselskaber.

Nu kan man sige, at med mindre der opstår en helt uventet politisk situation, så vil det også efter kommunalvalget være VKO, som sidder på statens finanser.

Men det må gøre indtryk i regeringskontorerne, at efterhånden som det nuværende buskaos fortsætter og ruter måske lukkes, vil den kollektive bustrafik spille en stadig større rolle i valgkampen om nogle måneder. Og her må man gå ud fra, at VKO på Borgen har en vis interesse i at undgå en vælgerlussing på den kommunale valgdag.

I temaet kollektiv trafik vil VK-kandidaterne være i defensiven mange steder - eksempelvis i Odense. Her vil det - som situationen er i dag - næppe gavne borgmester Jan Boye (K), at hans mangeårige politiske partner, Steen Møller, har en kasket som formand for Fynbus.

Andre bestyrelsesmedlemmer af borgerlig observans vil formentlig heller ikke på vælgermøder prale med netop dette politiske ben.

Summa summarum: Når klager fra passagerer ikke hjælper, og når De Konservatives trafikordfører Henriette Kjær affejer advarsler fra rektorer, der frygter for ydergymnasiers eksistens, så må tiden være inde til at påpege det element, der som regel får politikere til at rykke: Næste valg.

Især fordi de seneste meldinger fra fynske stoppesteder ikke tyder på, at den normale drift og service, som Fynbus leverede i foråret, er på vej.

Fynbus i valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce