Fyens.dk mener: Styrk politiet, Pape


Fyens.dk mener: Styrk politiet, Pape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Peter Hagmund-Hansen
Billede
Leder - Fyens Stiftstidende. 

Den odenseanske rådmand Jane Jeginds mand, Lars Møllerhøj, gjorde det eneste rigtige, da han tirsdag aften ville ringe til politiet efter et mindre trafikuheld på sin hjemlige villavej.

Naturligvis tilkalder enhver ansvarsbevidst borger i den situation myndighederne, så de kan rede trådene ud, ligesom man ringer efter brandvæsenet, hvis man opdager en ildebrand, eller yder førstehjælp, hvis man finder en tilskadekommen i en vejkant.

Lars Møllerhøj er derfor ingen helt. Han gjorde blot det, enhver ansvarlig, dansk borger ville gøre i en tilsvarende situation. Men han blev overfaldet for det.

Derfor er overfaldet på alle måder groft, voldsomt og grimt. Og derfor bliver gerningsmændene forhåbentlig fundet, anholdt og dømt hurtigt, for den slags afstumpede individer bør ikke gå rundt i vores samfund. De bør befinde sig bag tremmer.

Overfaldet på Lars Møllerhøj og den omfattende ballade i Vollsmose i aftes er - sammen med alt for mange andre episoder på Fyn i de senere år - med til at give fynboerne indtryk af, at Fyn er blevet et utrygt sted.

Derfor er det værd at fremhæve det faktum, at antallet af straffelovsovertrædelser på Fyn er faldet i de seneste 10 år. Det betyder blandt andet, at færre fynboer er blevet overfaldet eller udsat for vold i det seneste årti - på trods af den megen omtale af bandekonflikter, skyderier, trusler og beskyttelsespenge. Danmark og Fyn er blevet et mere sikkert sted at bo og leve.

Dette statistiske og dokumenterede faktum kan imidlertid ikke fjerne den opfattelse, som mange fynboer har: At der er ufred her til lands. Og at der skal gøres noget radikalt for at standse de mennesker, der skaber denne ufred.

Fyns Politi gør, hvad det kan med de ressourcer, Justitsministeriet har tildelt Fyn. Sagen er imidlertid, at politiet fortsat kæmper med allehånde udfordringer og opgaver. F.eks. bruger det fynske politi fortsat en del ressourcer på grænsebevogtning og terrorbevogtning.

Dertil kommer de lange udsigter til, at der kommer flere betjente på gaden; den nye politiskole i Jylland er stadig ikke i drift; de nye politikadetter er stadig ikke klar til patrulje.

Konsekvensen er, at politiet fortsat mangler betjente til at forebygge, forhindre og opklare forbrydelser.

Derfor kan justitsminister Søren Pape Poulsen og resten af Folketingets retspolitikere passende bruge den sommerferie, der begynder i dag, på at løse politiets akutte ressourceproblemer. For politiet bør rykke ud, når borgerne ringer, og desuden opklare flere forbrydelser end i dag.

Det kræver flere penge, flere betjente og en bedre prioritering af det eksisterende mandskab. Den opgave hviler på justitsministeren, på retspolitikerne og på de enkelte politidirektører, der derfor forhåbentlig kommer tilbage fra ferie med en plan, der kan styrke politiet og samtidig styrke borgernes følelse af sikkerhed.

Danskerne har brug for begge dele.

Den slags afstumpede individer bør ikke gå rundt i vores samfund. De bør befinde sig bag tremmer.

Fyens.dk mener: Styrk politiet, Pape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce