Frederik må trække sig


Frederik må trække sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Balladen fortsætter om den danske kronprins, der stadig er besat af sin dårlige idé om at blive medlem af Den Internationale Olympiske Komité. Et tvivlsomt foretagende, der i årevis har lugtet langt væk af pamperi, korruption og luskede aftaler - og storpolitik.

Senest forsøgte Kronprinsen at forsvare sig i et - journalistisk fuldstændig ukritisk - interview på Dansk Idræts-Forbunds hjemmeside, hvor han lovede, at han som IOC-medlem ikke vil udtale sig om politik, men kun om sport. Men den går bare ikke. IOC er politik - og derfor har den danske tronfølger intet at gøre i det selskab.

Derimod kan vi fortsat ikke hidse os op over, at kongehuset er repræsenteret, når De Olympiske Lege åbner i Beijing i Kina til sommer.

Kritikerne siger, at kronprins Frederik ved sin blotte tilstedeværelse er med til at blåstemple et udemokratisk styre, der ikke respekterer menneskerettighederne, men som både torterer og henretter folk for et godt ord. Nå, men så er alle de danske virksomheder, som handler med Kina - godt støttet af danske diplomater og danske politikere - vel også med til at undertrykke menneskerettighederne. Og det samme er alle de danske sportsfolk, der har kæmpet for at komme med til OL. Plus alle de danske sportsjournalister og tv-stationer, der agter at dække begivenheden. Faktisk kan man sige, at hvis kronprinsen ene af alle danskere boykotter OL i Beijing, har han jo præcis gjort det, som en dansk kongelig ikke må: udtrykt en politisk holdning. Så derfor er kritikken forfejlet. Argumenterne er ganske enkelt ikke logiske.

Men hvad der til gengæld er gået gennem den ellers logisk tænkende statsministerens hoved, da han tillod Kronprinsen at søge optagelse i IOC, er lidt af en gåde.

At sagen er vendt med Fogh, er hævet over enhver tvivl - for hoffet foretager sig intet, der blot kan lugte lidt af politik, uden at konferere med Statsministeriet. Mens Nyrup var regeringschef, forelagde hoffet således en middagstale, som Dronningen agtede at holde for Lech Walesa, der dengang var Polens præsident - og Statsministeriet ændrede et par sætninger, der kunne opfattes som en kritik af Ruslands daværende leder. Det var kun en lille sag, men den blev håndteret diplomatisk og politisk korrekt - og så meget mere må det undre, at denne sag, der er langt, langt større, er sluppet gennem censuren i Prins Jørgens Gård.

For os at se handler det nu om, at statsministeren og hoffet finder en god og ærefuld begrundelse for at trække Kronprinsens kandidatur. I Politiken i går foreslog en kommentator, at problemet løses på den meget enkle måde, at Dronningen abdicerer, og at Kronprinsen således forfremmes til konge! Jaja, bidrag til underholdningen er altid velkomne. Men til det embede forekommer den på mange andre felter veluddannede kronprins endnu ikke moden. Han savner stadig evnen til at formulere sig præcist, til at omgås medierne - og åbenbart også til at skelne mellem politik og kongehusets rolle.

Så der må kunne findes andre og mindre drastiske udveje. Indtil videre foretrækker vi nu Mor.

Frederik må trække sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce