Forbund til tælling


Forbund til tælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Objektivt er det svært at finde vægtige argumenter for at bevare professionel boksning som en del af underholdningsindustrien. Der er derimod én indlysende god grund til et forbud: Det er i bedste fald usundt og i værste fald livsfarligt at blive slået gentagne gange i ansigtet af knyttede næver.

Det er rigtigt, at der sker alvorlige uheld i de fleste sportsgrene. Men når cykelryttere styrter, eller fodboldspillere vrider om i knæet, så er der tale om uheld. Ifølge reglerne er det strafbart bevidst at skade en konkurrent eller modstander.

I boksning er det modsat. Her gælder det netop om at gøre sin modstander fysisk ukampdygtig eller i hvert fald tildele ham eller hende flere træffere, end man selv tager imod.

Dertil kommer, at professionelle boksere, modsat amatører, bokser uden hjelm, ligesom professionelle kampe er væsentligt længere.

Endnu et argument for et forbud er den aktuelle Johny Jensen-sag, og det er ikke kun Horsens-bokserens triste skæbne, der bør få justitsminister Lene Espersen (K) og retspolitikerne på Borgen til at reagere.

At Johny Jensen fik lov at bokse to kampe om titlen som Europamester, selv om en skanning afslørede en hjerneskade, er i sig selv en skandale, men lige så foruroligende er det, at alle såkaldte ansvarlige personer omkring Johny Jensen har travlt med at fralægge sig ansvaret.

Det gælder det nyudnævnte medlem af boksningens internationale Hall of Fame, promotor Mogens Palle, hans arvtager, datteren Bettina, præsident for Dansk Professionelt Bokse-Forbund, tidligere topbokser Jesper D. Jensen samt Mogens Palles bydreng, Poul Gaardbo, der afleverede Johny Jensens sundhedspapirer til underskrift hos læge Peter Angermann.

Lægen sidder i skruestikken, fordi hans signatur sagde god for Johny Jensens helbred. Angermanns forklaring er, at han skrev under uden at se skanningen. Denne fejl erkender lægen dog, og han har nu kvittet forbindelsen til professionel boksning.

Om forretningen Team Palle må spørgsmålet være: Kan en sport, der kræver højeste sikkerhed og beskyttelse af udøverne, overlades til en lille sammenspist klike, som ikke kun tager yderst lemfældigt på boksernes vé og vel, men som også målbevidst sætter kursen mod håndvasken, når det går galt?

Meget fornuftigt har Johny Jensen, der lider af svimmelhed og synsforstyrrelser, overladt sagen til en advokat, og et sagsanlæg mod forbundet er muligvis på vej.

Imod et forbud taler vel kun, at boksning har en stor plads i idrætshistorien, og at den stadig fascinerer og interesserer et stort publikum verden over. Samt at et forbud formentlig ville medføre illegale stævner, hvor sikkerheden for bokserne er endnu mindre.

På lørdag er der boksestævne i Parken. Udover Mikkel Kesslers meget omtalte kamp bokser Team Palles kvindelige stjerne, Vinni Skovgaard, om Europamesterskabet.

Er hun skannet? Ja. Sørgede forbundet for det? Nej, det gjorde Skovgaard selv.

Som minimum må politikerne øge kontrollen på området. Det skal være en uvildig instans, der udsteder licens til arrangørerne.

Forbund til tælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce