Forbud og kontrol


Forbud og kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan fisker man løse stemmer op fra vælgerhavet? Ved at skærpe udlændingepolitikken, primært ved at stramme tommelskruerne mod muslimske nydanskere.

Metoden er i årevis med succes rendyrket af Dansk Folkeparti og siden kopieret af Socialdemokraterne og SF i den røde blok.

Nu vil De Konservative også have sin del af fangsten.

Er det gårsdagens Catinét-måling, som med kun ét mandats fremgang viser, at partiet i vælgertilslutning stort set ikke har rokket sig i opadgående retning, siden Lene Espersen overtog tømmerne efter Bendt Bendtsen, der har fået De Konservative til nærmest at gå i panik?

Med 10,08 procent af stemmerne i målingen skal Lene Espersen snart til at rykke, hvis hun ikke vil overtage forgængerens øgenavn - det vil i så fald blive "Mrs. 10 Procent".

To udspil efter De Konservatives sommergruppemøde i sidste uge viser, at partiet nu løber efter alt, hvad der rører sig, blot det er populistisk nok.

De Konservative vil med skærpet kontrol tvinge (muslimske) friskoler til at undervise i demokrati og danske værdier, og partiet vil forbyde muslimske hovedbeklædninger, der dækker hele ansigtet undtagen øjnene, alle offentlige steder - altså uden for hjemmets fire vægge.

Om begge forslag kan man sige, at De Konservative skyder gråspurve med kanoner.

Partiet har ret i, at det er et alvorligt problem, hvis et nydansk barn i en muslimsk friskole kun taler hjemlandets sprog med forældrene og kun ser tv-programmer fra Mellemøsten.

Men i den udstrækning, at et offentligt opsyn kan trække barnet i en integrationsrigtig retning, så findes kontrollen allerede - i øvrigt med de muslimske friskolers billigelse. Det er blot op til kommunerne at tage opsynet alvorligt.

Fra mere kontrol til nye forbud: De Konservative vil forbyde burkaer og niqaber, og mens man trods alt kan finde ræson i at sikre muslimske børn en viden om det land, de skal leve i, så forekommer man her langt ude på overdrevet.

Det er korrekt, at burkaer og niqaber er en alvorlig hæmsko for integration. Der er masser af job, som tildækkede kvinder ikke vil kunne bestride, fordi andre mennesker - skoleelever, butikskunder og en masse andre - naturligvis skal kunne se, hvem de har foran sig.

Man kan også godt diskutere, om tildækkede kvinder på overførselsindkomst reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Selv om mange kvinder i burka og niqab finder klædedragten naturlig og ville være utilpasse i andet, må man også slå fast, at der direkte eller indirekte er tale om et mandligt pres, og at disse hovedbeklædninger derfor i et moderne vestligt land må opfattes som kvindeundertrykkende.

Men på bundlinjen: Der er i Danmark så få kvinder i burkaer og niqaber, at de ikke er i nærheden af at udgøre et samfundsproblem.

Derfor: lad dem dog - som folk i almindelighed - klæde sig, som de vil.

Mens Venstre melder pas, er DF og S sprunget på den konservative vogn. Som forventet. Men næste gang, De Konservative skal markere sig, bør partiet finde nogle sager med større substans.

Forbud og kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce