For meget slendrian


For meget slendrian

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere indbetaler til diverse pensionsordninger for at undgå skatten, og for at sikre deres alderdom. Desværre kommer der også et stigende antal meldinger om mennesker, der, når de skal have deres pensioner udbetalt, ikke får det beløb, de har krav på.

Det er ikke små beløb, det drejer sig om. Således kunne læge Erik Münster til Jyllands-Posten søndag berette, at han manglede 110.000 kroner.Han kunne samtidig berette, hvad mange andre desværre også kan, at i hans omgangskreds var der så mange, der var løbet ind i det samme problem, at man måtte formode, at antallet af mennesker, der kommer ud for problemet kan tælles i tusinder.

I nogle tilfælde er der tale om, at der bliver trukket for meget i skat, idet man ikke tager hensyn til, hvornår f.eks. en kapitalpension er oprettet. Er den fra før 1980, skal der kun trækkes 25 procent. Er den oprettet efter, skal der trækkes 40 procent.

Det giver selvfølgelig en betragtelig forskel for den enkelte, der i god tro har sparet op til sin alderdom, og nu kan få den forsødet med et tovtrækkeri med Told og Skat og pensions”firmaet” om at få de penge, der retteligen svarer til det, man har krav på.

Nogle af problemerne opstår, fordi mennesker har flyttet deres kapitalpensioner fra èt selskab til et andet, evt. fra et forsikringsselskab til en bank. Når pensionerne flyttes, kan der nemt glemmes nogle, der så henstår i det gamle selskab, uden at kunden er opmærksom på det eller først for sent bliver opmærksom på det.Flyttes pensionerne, kan det ske, at det modtagende organ ikke er opmærksom på, hvornår pensionerne er oprettet. Det kan betyde, at de ved udbetaling kommer til at stå til en forkert skattesats.

Det må kunden selv holde øje med, kunne man sige.Men mange mennesker har gennem årene indbetalt mange midler i f. eks. kapitalpensioner, ratepensioner, pensioner opsparet via arbejdspladsen mv. Det kan betyde, at omfanget og arten er ganske kaotisk og svær at få overblik over. Nogle mennesker flytter af den grund alle opsparinger til f. eks. deres bank i tillid til, at de så ikke kommer galt af sted, men får de beløb, de skal have, når de begærer beløbene udbetalt.

Det kan man ikke i alle tilfælde forlade sig på. Ikke alene kan der altså opstå problemer ved flytningen fra det ene selskab til det andet. Men de problemer kan følge med ved udbetalingen, således at ikke alle pensioner udbetales ved begæ-ring. Forudsætningen for skattefordelen ved udbetaling er, at alle pensioner udbetales samlet efter 60. Hvis ikke alle pensioner udbetales samlet, skal der betales fuld skat af hele beløbet. Derfor kan de blive katastrofalt for et menneske, hvis ikke alle pensioner hæves på begæring.

Meget tyder på, at der, hvis der stadig skal være tillid til systemet, bliver nødt til at ske en helt anderledes opmærksomhed på, om kunderne får deres penge (rigtigt) retur. Under alle forhold kan det stærkt anbefales, at hver enkelt pensionsopsparer er mere end almindelig opmærksom på at få det beløb udbetalt, man har krav på.

For meget slendrian

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce