Foghs nyeprofil


Foghs nyeprofil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAR MAN TOPPET, må man dale, siger et gammelt ord. Den lektie har Anders Fogh Rasmussen måttet lære.

Efter det vellykkede topmøde for kun godt et år siden, kunne han sole sig i beundring fra ind- og udland.

Snart efter vendte hans vælgerlykke. Filmen om topmødet skulle have fastholdt billedet af en statsmand, men viste en egenrådig og bedrevidende statsminister, der i en presset situation udleverede sin udenrigsminister.I LØBET AF det seneste år har der tegnet sig et stadig tydeligere billede af en til det yderste tjekket statsminister, der intet overlader til tilfældighederne. Flere begyndte at mumle om, at han var et magtmenneske uden mange menneskelige træk. Ikke mindst kvindelige vælgere blev betænkelige.HVOR MEGET statsministerens personlige fremtræden har betydet for regeringens dårlige tal i de seneste meningsmålinger er uvist. Andre ministre har givet regeringen helt anderledes kontante problemer. Men den personlige kritik må have gjort indtryk på den perfektionistiske regeringschef.

Det er på denne baggrund man skal se, hvad der i de seneste dage har fyldt statsministerens kalender.

Mandag så vi ham i afslappet stil uden slips sidde i en rundkreds på gulvet i Rosengårdsskolen i Odense og synge morgensang med de mindste. Kun et par dage forinden viste han sin forståelse for bøsser og lesbiske ved at erklære, at de burde have adgang til at blive viet i en kirke på linje med heteroseksulle. Borte var den hårde, ideologiske politiker, der kæmper for de gamle dyder, ind kom en blød politiker med hjerte for børn og udsatte grupper.EFTER AT HAVE provokeret landets lærere ved nedladede at tale om rundbordspædagogik, havde Fogh Rasmussen forståelig nok et behov for at besøge en skole og dementere sig selv.

Men hans udtalelser om, at kirken bør vie homoseksuelle par, er ubegribelig.

For det første er han galt afmarcheret - og han ved det - når han tror, at en statsminister kan udtale sig som privatperson. Så længe han er statsminister, taler han altid som statsminister.

For det andet optræder han som den berømte elefant i glasbutikken, når han på nuværende tidspunkt tager fat på netop dette spørgsmål.SPØRGSMÅLET om homoseksuelles kirkelige vielse har i årevis været en varm kartoffel i kirken. Vel er uenigheden stor, men der er ingen diskussion om, at et eventuelt nyt vielsesritual hører til kirkens indre anliggender på linje med salmebog og bibeloversættelser.

Altsammen skal på et tidspunkt autoriseres, og man må forudse, at det også en gang vil ske med et vielsesriutual for homoseksulle. Men initiativ og debat er et kirkeligt anliggende og ikke et politisk.

Det ved statsministeren. Men måske tror han, at han med sit udspil blot viser et menneskeligt ansigt, der vil vinde ham nye venner?

I så fald svigter hans politiske intuition ham for en gangs skyld.

Foghs nyeprofil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce