Flertal mod fremsyn


Flertal mod fremsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPERATIONSSTUERNE på Odense Universitetshospital bruges stort set kun i dagtimerne. Om aftenen og om natten står de tomme.

Og sådan skal det blive ved med at være. Det mener en sjælden flertalskonstellation i Fyns Amtråd.

Socialdemokraterne, SF, De Radikale, Dansk Folkeparti samt Borgerlistens Jørgen Pless - lige akkurat 16 ud af amtsrådets 31 medlemmer - afviser en idé fra amtsborgmester Jan Boye (K), en idé, som ellers må forekomme de fleste fynboer både fremsynet og indlysende.

Jan Boye vil leje OUHs lokaler og faciliteter ud til private sundhedsvirksomheder, som kan undersøge og eventuelt behandle primært forsikringsdækkede patienter uden for normal arbejdstid.

Denne udvidelse af aktiviterne vil rumme tre fordele. Forsikringspatienterne vil komme hurtigere under behandling end ellers, og da denne gruppe fjernes fra de offentlige ventelister, bliver disse ventelister kortere - til glæde for den type patienter, der ikke har en særlig sygeforsikring.

Altså to gevinster. Og dertil kommer så lejeintægter fra de foretagener, der har booket sig ind på sygehuset.

Men hvor er så ulemperne?

Det er muligt, at minusser eksisterer, men der skal ledes efter dem.

ET TÆT MIX af offentligt og privat sygehusvæsen giver rod og flimmer i sygehusbilledet, mener nogle af de skeptiske amtsrådsmedlemmer.

Amtspolitikernes bekymring må gælde patienter, som angiveligt ikke kan hitte ud af, om sygeplejersken med journalen er ansat i amtet eller på privathospitalet.

Hvilken omsorg! Men for det første kan det ikke være en uoverkommelig opgave for sundhedsoperatørerne at holde deres virksomheder adskilt, og for det andet vil en eventuel tvivl hos patienterne næppe være et stort problem, hvis blot pleje og behandling er venlig og professionel.

Mens modstanden fra De Radikale og Jørgen Pless drejer sig om denne angst for sammenblanding, så sætter Socialdemokraterne og Dansk Folkeaprti hælene i af rent ideologiske grunde.

ALLE SKAL HAVE fri og lige adgang til sundhedsvæsenet, lyder det fra S og DF - et politisk fodslaw, der utvivlsomt skyldes, at begge partier kappes om ældre vælgere uden formue eller givtige pensionsordninger.

MEN TEORIEN om, at disse patienter bliver ladt i stikken eller skubbet bagud i operationskøen, savner enhver dokumentation. Enslydende meldinger fra sundhedseksperter går tværtimod ud på, at et øget samarbejde mellem de offentlige sygehuse og private sygehusoperatører er nødvendig for at sikre optimal service i fremtiden.

Socialdemokraternes holdning virker ekstra fodslæbende al den stund, at selv SiD er begyndt at forsikre sine medlemmer.

Så amtsrådsflertallets nedadvendte tommelfinger forekommer både ærgerlig og ude af pagt med tiden. Men Jan Boye, der i disse dage fløjter ved håndbold-VM i Portugal, vender hjem igen på mandag. Og han har tidligere fået vendt en negativ stemning til et flertal. Man kan håbe, at det vil lykkes igen.

Flertal mod fremsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce