Fingrene i kassen


Fingrene i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PÅ det seneste har nogle haft deres fingre nede i nogle kasser, hvortil deres adgang måske og måske ikke var berettiget, men hvor tidspunkt, formalia og taktik i hvert fald var mindre velvalgt.Først fik Red Barnet, hvis generalsekretær er CD-lederen Mimi Jakobsen – og hvis eksistens er afhængig af statsstøtte – en del penge, som organisationen muligvis også havde fortjent. Men i hvert fald timingen var uheldig, for donationen blev udlagt som betaling for CDs støtte til en ny Nyrup-regering.

DERNÆST kom det frem, at Københavns overborgmester, Jens Kramer Mikkelsen, har bevilget penge til en døveforening, hvis ansøgning var underskrevet af overborgmesterens svigerinde. Svigerinden, der er socialdemokratisk gruppeformand på Københavns rådhus, er gift med overborgmesterens bror, der er socialdemokratisk folketingsmedlem. Døveforeningens ansøgning var sikkert relevant – men Kramer Mikkelsen begik en fejl ved selv at behandle sagen.Mens Mikkelsen har valgt at skyde skylden på sine embedsmænd, som burde have advaret ham – fritager det i øvrigt borgmesteren for ansvar? Vel gør det ej – er situationen omvendt i Odense, der har leveret det seneste eksempel på, hvordan man kan komme klodset af sted, når tænkeren slås fra.

I ODENSE underkendte et flertal i Folkeoplysningsudvalget de embedsmænd, som anbefalede ikke at give et tilskud på 24.000 kroner til den høring, som DSU, de unge socialdemokrater, arrangerede i lørdags, og hvor kun socialdemokrater sad i panelet. Et sådant arrangement falder uden for folkeoplysningslovens rammer, mente embedsmændene, men de blev underkendt i udvalget med stemmerne 10 mod fire – og blandt de 10 var en stribe fremtrædende socialdemokrater, anført af rådmand Ruth Larsen.

DSUs formål med høringen, der nu er kaldt valgkamp for skattepenge, var angiveligt ædelt og idealistisk nok – at få flere unge til at interessere sig for og engagere sig i politik – og det er værd at notere holdningen fra et ikke-socialdemokratisk medlem af udvalget, SIKO-formanden Per Lydiksen Laursen, der kandiderer til byrådet for Venstre, og som i lørdagsavisen mente, at en politisk ungdomsorganisation er lige så tilskudsberettiget som en idræts- eller spejderforening.

VAR paneldeltagerne i lørdags kommet fra mere end ét parti, havde embedsmændenes anbefaling måske været en anden. Men nu var det dem, der øjnede faren – og de socialdemokratiske udvalgsmedlemmer, der overså den. Okay, landet vil opleve større politiske skandaler – skønt den konservative leder, Bendt Bendtsen, efter eget udsagn fik morgenkaffen i den gale hals og straks klagede til ministeren – men derfor er det ikke forbudt at have politisk fingerspidsfornemmelse. Særligt ikke, når det som for Odenses socialdemokrater er ganske gratis. Anker Boye har jo vundet på forhånd.

Fingrene i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce