Et skjult problem


Et skjult problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forholdet til flygtninge og indvandrere afgjorde sidste folketingsvalg. Og selv om problemerne ikke længere er helt så brændbare, deler de stadig befolkningen og partierne på kryds og tværs.

Desværre foregår diskussionen ofte på et ufuldstændigt grundlag. Vi ved for eksempel ikke nøjagtigt, hvor mange, der helt urimeligt rammes af den såkaldte 24-års regel i forhold til antallet af de tvungne ægteskaber, der forhindres, og som er lovens erklærede mål. At målet også er at få færre flygtninge til landet, taler kun Pia Kjærsgaard højt om.

EN VIS KLARHED bliver nu skabt, fordi udlændingeloven afprøves gennem en stribe af retssager.

Vi ved heller ikke, hvor de næsten 4000, der har fået afslag på asyl i Danmark, er blevet af. Det er en stigning på næsten 1000 i løbet af et år.

Politiet mener ikke, det er noget problem, idet man formoder, at de fleste efterlyste nok bare er rejst videre til et land, der ikke er helt så ugæstfrit som Danmark.

Men ganske mange er fortsat i Danmark, hvor de nu lever skjult "under jorden", som det hedder. En stor del af dem hjælpes af et netværk af behjertede mennesker, heraf adskillige læger og jurister, der gratis yder assistance.

MEN DE pågældende flygtninge er udvist, og derfor er det en kriminel handling at skjule dem. Udvisningen bygger på en lov, og hver enkelt flygtnings sag er blevet behandlet i flere instanser.

Der burde ikke være mere at snakke om. Det er da også normalt i Danmark en alvorlig sag at trodse lov og myndigheder. Men lige som en række flygtninge fik lov til at sultestrejke i flere døgn i Odenses domkirke med kirkens velsignelse, er der også danske hjem, som ønsker at hjælpe disse fremmede. Der er tale om noget så sjældent i dagens Danmark som et samvittighedsspørgsmål.

Disse mennesker er også bevidste om, hvad de gør, og villige til at tage konsekvensen.

DET ER FORMENTLIG begrænset, hvor mange danskere, der direkte er involveret i at skjule flygtninge. Men politikerne bør være opmærksom på, at selv om loven bevidst brydes, er sympatien på lov- brydernes side. Næppe nogen vil drømme om at anmelde en nabo, der skjuler en flygtning.

Hvor langt betænkelighederne ved regeringens stramme kurs rækker ind i regeringspartieres egne rækker, viser en udtalelse fra professor Isi Foighel. Den tidligere konservative minister og dommer ved den europæiske menneskerettighedsdomstol siger til Berlingske Tidende, at der i hvert fald er risiko for, at 24-års reglen er i strid med menneskerettighedskonventionen. Han kritiserer skarpt, at politikerne skyder ansvaret fra sig ved at overlade til administrationen og til domstolene at fortolke, om der er tale om et konventionsbrud.

SOMMERENS flygtningdebat viser, at fronterne er ved at flytte sig men afslører også, at der er mange løse ender.

Flygtninge:Når et netværk af pæne borgere støtter flygt-ninge, der lever illegalt i Danmark, er det udtryk for, at flygtninge- politikken er blevet for stram.

Et skjult problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce