En rigtig løsning


En rigtig løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SET MED fynske øjne fandt regionspolitikerne den rigtige model for den fremtidige sygehusstruktur i Region Syddanmark.

I det sydøstlige Odense bygges i løbet af syv-otte år et nyt universitetshospital, og i Svendborg beholder sygehuset sit akutberedskab og indtil videre også sin fødegang. En lukning lurer i horisonten, men horisonten er så langt væk, at meget endnu kan ændres.

DER VAR nogen skepsis, da rådmand Anker Boye (S) lancerede ideen om et nyt supersygehus i Syddansk Universitets nabolag, men det var godt og rigtigt, at ideen hurtigt fandt grobund.

Af flere grunde. For det første vil en gennemgribende renovering af Odense Universitetshospital (OUH) blive så dyr, at det lige så godt kan betale sig at bygge nyt.

For det andet er nogle af OUH's bygninger så utidssvarende, at en modernisering nærmest er håbløs - i hvert fald, hvis målet er et fremtidssikret sygehus, der tager højde for, at patienter i dag - med fuld ret - forventer helt andre rammer end tidligere.

FOR DET tredie kan et nyt universitetshospitals forskerdel i et fysisk tæt samarbejde med SDU skabe en dynamik, der udløser lægefaglig standard på højeste niveau - også internationalt.

Og endelig, for det fjerde, så vil det nyt supersygehus ligge trafikalt perfekt med nem til og frakørsel for ambulancer, patienter og besøgende.

SYDFYNBOER og beboerne i Det Sydfynske Øhav kan glæde sig over, at skadestuen bevares. Prisen - at flere medicinske patienter end i dag fra Midtfyn og det sydlige Odense skal indlægges i Svendborg - har de fynske regionspolitikere rosværdigt været enige om at betale, og man kan kun beklage, at folketingskandidat for S i Odense, Peter Rahbæk Juel, nu bryder den fynske solidaritet ved i sin valgkamp at advare imod at flytte visitationsgrænsen.

RINGE mister sit rygcenter, hvilket der på Midtfyn er stor utilfredshed med. Forståeligt nok, for ingen anfægter kvaliteten af den behandling, der tilbydes.

Overordnet set er der dog på lang sigt fornuft i at samle rygbehandlingen på ét sygehus i regionen, og da Middelfart Sygehus befinder sig geografisk midt i, ligger flytningen på den flade hånd.

Derimod bør Ringe beholde sin velfungerende neurorehabilitering.

HVAD DER skal ske i den sønderjyske del af regionen er knap så vedkommende, men her skal også bygges et nyt sygehus - nogenlunde midt imellem Aabenraa og Sønderborg.

Det nye sygehus er sønderjyderne vel undt.

Men det er svært at frigøre sig fra den bagtanke, at det i højere grad er politisk prestige hos Venstre end saglige hensyn, der sætter byggeriet i gang.

S ville have akutsygehus i Sønderborg og havde et spinkelt flertal i ryggen. V pegede på Aabenraa, men stod til at tabe.

Dette nederlag ville regionsrådsformand Carl Holst (V) undgå, og derfor blev en tredie løsning - vupti! - skruet sammen.

Keine hexerei, og så videre. Regionsrådet er ikke helt blottet for politik.

En rigtig løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce