En giftig cocktail


En giftig cocktail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerferien plejer at være præget af politiske prøveballoner, som politikerne sender op fra sommerlandet.

Sådan er det ikke i år. Det er, som partierne er gået i dvale, kun Dansk Folkeparti er som vanlig aktiv og er der og der og allevegne, mens Socialdemokraterne helt synes nedsmeltet i sommervarmen.

I stedet for prøveballonerne præges den politiske sommerscene af en rigtig giftig sag for regeringen, en sag, som alle med spænding imødeser statsministerens håndtering af, når han vender tilbage fra ferien i det sydfranske.

Det er Berlingske Tidende, der har rejst sagen om Udlændingeservice, som siden bare ikke har villet dø.

Først var der tale om manglende vejledning af borgere, der bad om råd vedrørende familiesammenføring. Det fik ombudsmanden til af egen drift at tage Udlændingeservices manglende service op til behandling. Dernæst var det kommunerne, der klagede over Udlændingeservices mangelfulde vejledning, hvad ombudsmanden nu også vil se på.

Der var også klager over urimelig lange ventetider på svar i enkeltsager, for eksempel fra Hindsholm og Nyborg.

Var der tale om ikke blot dårlig service, men også om bevidst vildledning for at leve op til regeringens og Dansk Folkepartis ønske om at begrænse familiesammenføringerne - altså en ny Tamil-sag?

Næppe, for så skulle ministeren bevidst have vildledt, og det er ikke sandsynligt.

Men vi mangler - som sædvanlig - svar fra Birthe Rønn Hornbech på den rejste kritik. Det gælder også på Berlingskes afsløring i søndags af, at hun "glemte" at orientere om EU-retten, da et registreret par henvendte sig personligt til hende om familiesammenføring.

Oven i denne giftige cocktail kom i sidste uge så en dom fra EU-retten, der yderligere undergraver de stramme danske regler om familiesammenføring. Kommer den til at gælde vil reglerne efter Dansk Folkepartis mening åbne "en ladeport".

Man kan altså roligt sige, at den danske indvandrerpolitik er under pres. For Dansk Folkeparti er sagen Gefundenes Fressen, for her kan partiet demonstrere sin magt og true regeringen, samt både bekæmpe EU og indvandringen. En ønskeposition!

Men hvad vil regeringen gøre? Fifle med EU-retten udelukker Birthe Rønn Hornbech bestemt. Men hvad så? Søge et nyt forbehold?

For Dansk Folkeparti er der tale om en win-win sag, for regeringen om det modsatte. Ikke blot er regeringen afhængig af Dansk Folkeparti, partiet har også befolkningen bag sig. Danske vælgere ønsker ikke, at dansk flygtningepolitik skal afgøres af en domstol i Bruxelles.

Og hvad vil Birthe Rønn gøre? Ét er, at hendes embedsmænd har givet mangelfuld vejledning, men skulle det mod forventning vise sig, at den er efter ordre fra chefen selv, er hun færdig. Foreløbig må det dog udelukkes - Tamil-sagen i erindring.

Men at Rønn Hornbech står dårligt og ikke tjener sin egen sag ved som sædvanlig at nægte at tale med pressen, kan ikke diskuteres. Måske skulle hun diskutere med sig selv om, hvornår hendes egen grænse er nået.

En giftig cocktail

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce