Efter Profilen


Efter Profilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HAVDE der været folketingsvalg i morgen, kunne Bendt Bendtsen sikkert danne regering alene.

Den konservative leder, der netop har gennemlevet en uge, som han selv kalder for sit livs værste, scorede stort i DRs Profilen, hvor han formåede både at vise sine menneskelige følelser og at fastholde sin politik. Dygtigt gjort - og godt set af Bendtsen, eller af hans spindoktor, at forklare sig én gang for alle for hele folket i tv's prime time.

ØVELSEN lykkedes så godt, at den endda fik Ekstra Bladets tv-anmelder til at græde - og i sin ledende artikel glemte den ansvarshavende redaktør helt at håne Bendtsen, hvad bladet ellers har for vane.

- Efter den optræden må forhastede krav om hans afgang forstumme, skrev redaktøren - og ovre hos konkurrenten, på B.T., sved lederskribenten tran i et forgæves forsøg på at bortforklare, at B.T. i fredags anbefalede Det Konservative Folkeparti straks at skifte Bendtsen ud med Lene Espersen.

I DEN intense tv-udsendelse, der formentlig havde flere seere end VM-semifinalerne i fodbold, erklærede Bendt Bendtsen sig mere stålsat end nogensinde på at fortsætte sit politiske virke.

Det var, som denne avis skrev forleden, en beslutning, der kun kunne træffes af ham selv - og derfor skal den ikke anfægtes. Lige nu har Det Konservative Folkeparti ikke råd til mere røre i andedammen. De konservative har derimod brug for indre ro, blandt andet til at udforme en politik og en profil, der kan bringe partiet ud af Venstres skygge.

I DEN proces spiller partilederen - der altså fortsat er Bendt Bendtsen - en vigtig rolle. Det er muligt, at Lene Espersen er kønnere at se på, men det er ikke desto mindre chefen, der skal tegne firmaet. Som Mimi Jacobsen - og hendes far - gjorde det for Centrum-Demokraterne, og som Marianne Jelved gjorde det for Det Radikale Venstre.

Disse tre politikere valgte, da de var i regering, alle den taktik ikke at påtage sig så tunge og arbejdskrævende ministerier, at de mistede det politiske overblik. Bendt Bendtsen har, formentlig af et ærligt hjerte og af ren og skær iver, gjort det modsatte.

Hans arbejdsbyrde er derfor mere end betydelig - men skal Bendtsen kunne håndtere dels sit parti, dels sin private situation, bør han bede regeringschefen om aflastning. Ringere folk end partilederen selv kan klare eksempelvis energi- og boligområdet, der begge er lagt under økonomi- og erhvervsministeren - og andre konstellationer kan utvivlsomt udtænkes i den regeringsrokade, der alligevel kommer før eller siden.BENDTSENS problem i en sådan rokade er naturligvis, at den efter hans personlige tragedie vil blive udlagt som et tegn på, at han ikke kan klare mosten. Terningerne burde derfor have været kastet anderledes allerede fra start. Det blev de uheldigvis ikke - så derfor har Bendtsen og de konservative kun ét at gøre: At argumentere sig ud af det - og se at komme videre.

Efter Profilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce