Discount-skoler


Discount-skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som bekendt blev det fatalt for Poul Nyrup Rasmussen, at han i vælgernes øjne brød et løfte om at frede efterlønnen. Dette løftebrud rokkede alvorligt ved Nyrups troværdighed og var med til at fælde SR-regeringen i 2001.

Nyrup må både undre sig og sukke misundeligt over, hvad VK-lejren i de senere år er sluppet straffrit fra at bilde vælgerne ind - forstået på den måde, at udfaldet af næste valg ifølge meningsmålingerne står fuldstændig åbent.

Lene Espersen lovede, at befolkningen med politireformen ville få et mere synligt og borgernært politi. Jo, tak for kaffe!

Også hvad angår sundhedsvæsenet og uddannelsessystemet har regeringen skruet forventningerne i vejret. Befolkningen har lagt øre til ord som "verdensmestre" og "verdensklasse".

Hvad må man i dag konstatere, at det hele svarer til? Vel noget i retning af, at anføreren for Veflinge Boldklub lover de nordfynske fodboldinteresserede, at holdet vil nå pokalfinalen.

Et eksempel på afstanden mellem gyldne løfter og tingenes reelle tilstand er undervisningstiden i Danmarks tredjestørste by, Odense.

Som beskrevet i dagens avis lever kun seks ud af Odense Kommunes 37 folkeskoler op til det antal undervisningstimer, som Undervisningsministeriet anbefaler. Det store flertal af skoler placerer sig på det lavest tilladte timetal. Skolelederne beklager og giver den forventede forklaring: Der er ikke penge til mere.

Hvis man konfronterer undervisningsminister Bertel Haarder med det pauvre tilbud til skoleeleverne i Odense, vil han formentlig melde hus forbi og henvise til det kommunale selvstyre. Det er i dette tilfælde personificeret ved Haarders parti­fælle, rådmand Jane Jegind, som efter snart fire år på posten under en borgerlig borgmester frejdigt melder hus forbi.

Det er den store sparerunde tilbage i 2002 - i Anker Boyes borgmestertid - som Odense Kommunens skolevæsen stadig trækkes med. Ifølge Jane Jegind.

Tager man rådmandens forklaring for pålydende, må man i hvert fald konstatere, at de borgerlige efter tre et halvt år ved roret ikke har formået at rette skoleskuden op.

Ser man fremad - og det vil Jane Jegind meget forståeligt helst - må politikerne i Odense Byråd hurtigst muligt give skoleområdet et mærkbart løft. For elevernes skyld, men lidt højtideligt sagt også for byens og regionens skyld.

Det øger ikke Odenses tiltrækningskraft hos børnefamilier, at folkeskolerne timemæssigt skraber bunden, og selv om folkeskolen er noget andet end videregående uddannelser, signalerer det heller ikke, at Odense gerne vil have ry som en god uddannelsesby.

Som skoleforsker Niels Egelund siger i avisen i dag: "Jo mindre tid til at lære, jo mindre lærer man".

Som amtsborgmester i sin tid var det nærmest en mærkesag for Jan Boye at rette op på det "uddannelsesefterslæb", der er på Fyn, sammenlignet med resten af landet.

De ambitioner har Jan Boye vel ikke lagt i mølposen, selv om han nu er blevet borgmester i Odense.

Discount-skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce