Den store mester


Den store mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebros effektive politimester, Jens Kaasgaard, har fået rettens ord for, at der er grundlag for at udstede en arrestordre mod Tvinds berømte leder.

Og så ved vi i øvrigt ikke ret meget mere. Der kan være hold i politiets sigtelser -og det kan være, at der ikke er.

Ligesom i tilfældet Peter Brixtofte er det svært at se, hvordan den anden aktuelle medieguru, Mogens Amdi Petersen, kan klare frisag. Men det sømmer sig - igen - at minde om, at endnu er der ikke rejst nogen anklage, endsige fældet nogen dom. Og i øvrigt er der et andet aspekt, som er nok så interessant som selve skyldspørgsmålet: nemlig den magt, som visse mennesker, for eksempel Brixtofte og Amdi, åbenbart har over andre.HVORDAN er det gået til, at Brixtoftes partifæller i Farum har tilladt ham at gå så langt - og hvad er forklaringen på, at oppositionen kun har været opposition af navn, men ikke af gavn?

Med de rigelige pengemidler, de politiske partier har bevilget sig selv, skulle det have været muligt at hyre en skrap advokat eller revisor, der kunne have udstyret oppositionen med kritiske spørgsmål, som for længst ville have demonstreret, hvor langt Brixtoftes is kunne bære.

ERDEALLE blevet imponeret over borgmesterens kreativitet og pågående charme? Har de været bange for at blive betragtet som gumpetunge bagstræbere, hvis de ikke øjeblikkeligt så lyset, når der blev blændet op for overhead-projektoren?

Peter Brixtofte står ikke alene med ansvaret, og derfor er det kissejav, som mange i Farum nu har - og også Venstres øverste ledelse - med at nå hen til håndvasken, ikke ubetinget pynteligt. Kun partiformanden i Farum og kredsen på Nordfyn vedstår, at Brixtofte er deres mand - og vil være det, indtil det er bevist, om anklagerne holder stik.

NÅR DETgælder Amdi, bliver det endnu mere gådefuldt, hvordan han i årevis har kunnet samle en tilsyneladende kritikløs kreds af disciple om sine fødder.

Han har karisma, siger man, og er det forklaringen, må den være af en egen stedsegrøn karakter - så længe, som Amdi har været Tvinds ypperstepræst. Tvind er mest af alt at sammenligne med en religiøs sekt, der har overset, at det paradis, Bibelen taler om, er det tabte paradis, som ikke kan genskabes på jorden. De gange, de politiske ideologer har prøvet at trække himlen ned på jorden, har de jo trukket helvede op i stedet.

AMDIS bemærkelsesværdige magt kan kun skyldes, at han har ramt et ømt punkt i samvittigheden i unge idealistiske sjæle, der søger en mening med deres liv. Og magten er så stor, at de ikke ser, hvordan han med sit eget luksusliv og for egen vinding perverterer den idealisme, der har fået dem til at opgive alt - for blindt at følge den store mester.

Den store mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce