De unge liv


De unge liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MAN MÅ sige, at myndighederne i Odense reagerede hurtigt på avisens afsløringer af narkoproblemerne i det fynske natteliv. De var nu også foruroligende. En narkokontrol på 19 populære gå i byen-steder viste spor af amfetamin eller kokain på toiletterne på de 15. Angiveligt til overraskelse for restauratørerne, der ifølge eget udsagn gør alt at holde deres forretninger stoffrie. Afsløringerne må ryste enhver mor eller far, der har troet den hellige grav velforvaret, når deres børn begav sig ud på de såkaldt pæne steder.

NU ER det langtfra alle unge, der falder i narkofælden - selv om det ifølge eksperterne åbenbart er blevet både smart og trendy at være skæv i weekenden. For det er idolerne jo.

Vi vil, uden at opfordre til alkoholmisbrug, nok mene, at det er bedre lejlighedsvist at blive skæv af nogle bajere, hvis det endelig skal være - og vi kan ikke kraftigt nok fordømme de narkoens bagmænd, der i deres griskhed lægger liv og familier i ruiner.

Der tales - med rette - om strengere straffe for spritkørsel og vold. Forbrydelser, der spolerer menneskelige tilværelser på stribe. Men det samme gør narkoen. Og de bagmænd, der er skyld deri, bør straffes endnu hårdere. Som de beregnende uslinge, de er.

MEN FORELØBIG gælder det om at få narkoen ud af Odense - for nu at genbruge gårsdagens forsideoverskrift.

Søren Thorsager, byens nye børn- og ungerådmand, vil iværksætte projekt nultolerance, som han kalder det. Diskotekerne skal udstyres med ultraviolet lys ved indgangen og på toiletterne, og mistænkelige gæster skal testes. Bliver de grebet i at have taget eller i at besidde stoffer, skal de idømmes karantæne på samtlige byens diskoteker og barer.

DET LYDER også sympatisk nok, skønt vi umiddelbart har svært ved at se, hvordan alle byens værtshuse skal kunne holde styr på, hvem der har karantæne, og hvem der ikke har. Det problem kan vel kun løses med særlige diskotekspas, eller hvad de nu skal hedde. Men okay - det lader sig arrangere. Men hvis narkoen skal ud af Odense, som målet jo er, hvor skal den så hen i stedet?

Forhåbentlig ingen steder. Helst skulle den helt udryddes. For eksempel ved at gøre den usmart.

SOM SÅ meget andet her i livet begynder det hele i skolen - og i hjemmet.

Blandt skolens mange opgaver må være at oplyse om de farer, et tilsyneladende uskyldigt weekendtrip kan medføre. Det er ikke smart at gøre som idolerne. Det bør de unge også forklare hinanden; at det er usmart at spille smart.

Og i hjemmet må forældrene gøre en lignende indsats. Javist, det kan give konflikter. I stoler da heller aldrig på mig.

Men hellere tage konflikten end tage medansvar for et ungt liv, der pludselig gik den gale vej og måske endte i tragedie.

De unge liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce