De dyre goder


De dyre goder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDER

VALGET og regeringsskiftet har vendt op og ned på mange ting - både på arbejdspladserne og i hjemmene.

Endnu er der ganske vist kun tale om løfter og signaler, men de er til gengæld også ret klare. Og alligevel ikke så problemløse, som man umiddelbart går og tror.

Den nye regering har med forslagene om længere orlov ved barsel og ret til deltid især sat fokus på arbejdsmarkedets kvinder. Retten til for eksempel at kunne vælge deltidsjob, når det ønskes, lyder jo besnærende og rigtig. Selvfølgelig skal vi have frit valg. Det er vel et frit land, vi lever i.

Men helt så enkle ser sagerne ikke ud, når man anskuer dem gennem de samfundsøkonomiske briller.

UDVIDELSEN af barselsorloven er sikret. Vi har ganske vist, ifølge alle sagkyndige, slet ikke råd - men nu kom alle partier jo til at love det under valgkampen. Den eneste joker i det spil - og der er tale om en dyr joker - er Dansk Folkeparti, der kan gøre udvidelsen til et endnu større økonomisk problem, end regeringen havde tænkt sig. Regeringen vil nemlig samtidig med den nye et-årige barselsorlov fjerne retten til børnepasningsorloven. Noget for noget. Men det afviser Dansk Folkeparti.

Den ekstra frihed, som alle vil give børnefamilierne, lyder som sød musik i manges øren. Men hvad vil der ske på arbejdsmarkedet, når goderne er delt ud? I forvejen er ledigheden rekordlav, de nye årgange på vej i job er de mindste i mands minde, og alt imens sukker især sundhedssektoren efter arbejdskraft. Og det er her, mange af kvinderne er beskæftiget.

VI KAN godt forudse, hvad der vil ske. Mere orlov og mere deltid vil få endnu flere kvinder til at blive længere hjemme i perioder. I forvejen er danske kvinder blandt verdens mest udearbejdende, efter at de siden 60'erne har tilkæmpet sig lige ret til arbejde og til løn. Og godt nok for det. Hvor fokus før var på kvinderne, flyttes den nu blot til børnene.

Det vil udløse kæmpeproblemer på sygehusene og i ældreplejen. Hvor fornuftigt det end lyder at give kvinderne mere fri, lige så katastrofalt vil følgerne blive - især i sundhedssektoren. Derfor er regeringens udspil problematisk.

I STEDET for lovgivning på så isolerede områder som deltid og orlov er der behov for helt andre, nye tanker på arbejdsmarkedet. Stive regler og arbejdstider er alt for gammeldags. Giv de unge uden børn - og de ældre for den sags skyld - lov til at arbejde endnu mere end de 37 timer, de må i dag. Det er den eneste måde, hvorpå vi får plads og råd til de goder, vi er godt i gang med at forære hinanden.

Hvis en kortere arbejdstid skal indføres ved lov, så bør der også gælde regler for en længere. Frivilligt naturligvis. Regeringen bliver nødt til at tage LO og DA i hånden og i samspil med dem udforme et langt mere moderne og fleksibelt arbejdsmarked. Det er ikke kun en politisk opgave.

For mændene bliver jo ikke hjemme på orlov, vel?

De dyre goder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce