Dansen om Pia


Dansen om Pia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke kun i naturen, at man i denne spæde forårstid kan iagttage de traditionelle parringsdanse.

Også på Christiansborg ser parterne hinanden an. Hvem vil inklinere for hvem og danse ud sammen?

Regeringspartierne har for længst budt Dansk Folkeparti op, og i tiden efter valget har de danset intimt, senest da finansloven skulle vedtages.

Men hvor længe og hvor tæt vil de svinge sig i dansen? Vil Pia Kjærsgaard på et tidspunkt sige tak - for herefter at blive budt op af socialdemokraterne?

ALENE tanken om en pardans mellem de to partier vil få mange i det gamle arbejderpartis ledelse til at slå syv kors for sig. De husker, hvordan partiets formand fra Folketingets talerstol erklærede, at "Dansk Folkeparti er ikke stueerent, og det bliver det heller ikke".

Den sad, og i hvert fald Pia Kjærsgaard og hendes nærmeste væbnere har ikke glemt brændemærkningen. Men frem for at blive frustrede - måske var Poul Nyrups angreb i virkeligheden også en politisk foræring - satte de sig for at vise, at de ikke var til at komme uden om. Valget gav dem ret.

DET ERKENDTE Anders Fogh Rasmussen på valgnatten, og siden har Pia Kjærsgaard været hans uundværlige dansepartner. Men uden problemer er det tætte forhold ikke, fordi Pia snart vil danse venstre, snart højre om.

Gælder det flygtningepolitikken, er Dansk Folkeparti svær at tilfredsstille. Det oplever integrations- og flygtningeminister Bertel Haarder i disse dage, hvor Dansk Folkeparti ikke uden grund påstår, at det ikke ændrer meget på antallet, at nogle kaldes beskyttelesflygtninge i stedet for konventionsflygtninge. Men Haarder kan ikke lade sig presse uden at komme i konflikt med internationale konventioner.

SAMTIDIG vil Dansk Folkeparti tvinge regeringen venstre om, når det gælder socialpolitik og arbejdsmarkedspolitik. Derfor ved ingen, hvordan det for eksempel vil gå regeringens udspil om deltid.

Forklaringen på det hele er, at Dansk Folkeparti bevidst søger at blive Danmarks nye midterparti - og "et statsbærende parti", som Pia Kjærsgaard nylig har udtrykt det. Af samme grund har man forladt sit principprogram, der blandt andet talte om kraftige skattenedsættelser, til fordel for et arbejdsprogram, hvorefter skattenedsættelser ikke må føre til velfærdsforringelser. Og på arbejdsmarkedsområdet vil man "styrke tillidsmandssystemet"! Det er ikke just toner, man venter at høre fra parti, der kaldes højreradikalt.

DETERikke underligt, at forvirringen har bredt sig, og at fagbevægelsens top er begyndt at holde regelmæssige møder med Dansk Folkeparti. Ingen skal heller forbavses, hvis vi en dag ser socialdemokraterne danse ud med det forhenværende protestparti. De gamle højre- og venstrebegreber er agterudsejlet.Der sker noget i dansk politik i disse måneder, og ballet er ikke slut."Der sker noget i dansk politik i disse måneder, og ballet er ikke slut."

Dansen om Pia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce