DR-skandale på bordet


DR-skandale på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kom endnu et skræmmende eksempel på, hvor lemfældigt i princippet ansvarlige mennesker på betydningsfulde poster kan skalte og valte med andres penge i forventning om, at tilførslen af kontanter er uendelig.

Rapporten om Danmarks Radios skandalebyggeri i Ørestaden, der blev offentliggjort i går, bekræftede alle bange anelser: Centrale medlemmer af DR's bestyrelse og en række topchefer i DR har, mildt udtrykt, ikke været deres opgaver voksne.

Prisen for deres uduelighed er betalt af flere hundrede nu fyrede medarbejdere - og uden tvivl også af seere og lyttere, selv om det er umuligt at måle, i hvor stort omfang afskedigelser og intern uro har forringet DR's programmer.

Rapporten er mest belastende for tidligere generaldirektør Christian S. Nissen og for tidligere bestyrelsesformand og formand for det nedsatte byggeudvalg, borgmester i Albertslund Kommune, Finn Aaberg (S). Nissen trumfede projektet igennem over for en ukritisk bestyrelse, og Finn Aaberg lod i bedste gammelsocialdemokratiske stil millionerne rulle og budgetterne skride.

Men heller ikke Nissens afløser, Kenneth Plummer, er pletfri, selv om Plummers første bemærkning til rapporten var at frikende sig selv.

- Der kom styr på tingene i 2006, lød den tilfredse kommentar fra DR's generaldirektør, der tiltrådte i 2004.

Jaså. Her kan man spørge, i hvilken privat virksomhed bestyrelsen ville acceptere, at en ny chef var halvandet år om at foretage en række aldeles nødvendige opstramninger af byggestyringen.

Medieordførere for de politiske partier skal i dag drøfte rapporten, men selv om den peger på, at byggeudvalget har truffet beslutninger, der ikke var lovhjemmel til, så vil der næppe være flertal for at drage nuværende eller tidligere bestyrelsesmedlemmer til ansvar.

Dertil er partierne på både regerings- og oppositionssiden filtret for meget ind i projektet, der blev sat i søen under Nyrup-regeringen og fik lov at sejle videre i de første år efter, at VK tog over.

Hvad DR's seere og lyttere senere i dag vil blive præsenteret for, er med stor sandsynlighed politikernes løfter om, at en lignende skandale aldrig må gentage sig.

Hvis disse forsikringer skal have nogen troværdighed, så må det udmøntes i, at bestyrelsesposter ikke længere uddeles som vennetjenester til partifæller, der står for tur til et givtigt ben.

Som det er tilfældet ved TV 2's økonomiske deroute, så afslører byggeskandalen i DR, hvor påkrævet det er, at bestyrelsesmedlemmer både har økonomisk indsigt og kritisk sans over for direktører med kronisk volumensyge.

Tidligere magtfulde trafikpolitikere har bagatelliseret overskridelsen i DR-byggeriet med, at alle offentlige byggeprojekter bliver dyrere end først antaget.

Dette er korrekt. Men et spring fra oprindelig tre milliarder kroner til 4,7 milliarder er så stort, at det diskvalificerer de ansvarlige.

Hvilket rapporten - uden at konkludere så direkte - da også fortæller.

DR-skandale på bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce