Boyes foræring


Boyes foræring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Møller, der nu søger den politiske lykke ude i Europa, var nok den bedste borgmester, som Odense aldrig fik.Tæt på var det ellers efter 1993-valget, da den folkekære Verner Dalskov havde nedlagt mandatet og overladt scenen til Anker Boye, der ganske vist var populær i fagbevægelsen, hvorfra han kom, men politisk uerfaren og ukendt i den brede offentlighed. Efter 56 års ørkenvandring, siden socialdemokraten Ignatius Vilhelm Werner slog den konservative Spare-Petersen i 1937, vejrede de borgerlige derfor morgenluft, og Søren Møller blev kørt i stilling som manden, der omsider skulle bryde den røde dominans.Diskuteres kan det ikke, at han både fagligt og politisk var kvalificeret: Havde vi set bort fra det partipolitiske, ville langt de fleste af byrådets medlemmer have peget på Møller. Men sådan spiller klaveret jo ikke, erkendte en socialdemokrat efter det konstituerende byrådsmøde, hvor Anker Boye så at sige gik direkte ind fra gaden og op på borgmesterkontoret.

Forud var gået en valgkamp og et valg, der i spænding og drama ikke var set siden systemskiftet i 1937. Interessen var enorm, og som dagene gik, gled de politiske temaer ud af dansen. 1993-valget blev ikke noget politisk valg. Det blev et regulært præsidentvalg mellem Boye og Møller, og det endte næsten uafgjort. Små 20.000 personlige stemmer til Boye, 1000 færre til Møller. Aldrig tidligere havde nogen odenseansk politiker fået så mange stemmer. Og dramaet fortsatte dagen efter, da taberen - Søren Møller - var tæt på alligevel at kuppe sig til magten. Men Møller havde glemt både kuglepen og papir, da han havde SF'erne til forhandling i enrum. I en pause - og inden aftalen var underskrevet - truede SF Anker Boye til de samme politiske indrømmelser, som Møller havde tilbudt.

Dermed var spillet slut og de borgerliges chance forpasset - og det er svært at se, hvordan de inden for en overskuelig fremtid skal få den igen.

Reelt har Anker Boye placeret sig så solidt, at han selv kan bestemme, hvor længe han vil blive ved. Uden nogen fremtrædende frontfigur udgør De Konservative ingen realistisk trussel, og ej heller gør Venstre. De borgerliges eneste mulighed er at trylle en helt ny kanin op af hatten - men hvem skal det være? Uden tvivl havde mange konservative håbet på den indtil videre succesrige amtsborgmester Jan Boye - men skal man tro amtskaptajnens udtalelser, agter han at blive på sin bro. Jeg er ikke borgmesterkandidat i Odense. Lad mig slå det fast med syvtommersøm, erklærede han i avisen i går. Nuvel - det er før set, at politikere skifter standpunkt. Men amtsborgmesteren lød nu ret nagelfast.

Det næste valg bliver derfor en ren foræring til Anker Boye, der tilmed har hele H.C. Andersens 200-år som gratis pr-platform. Dagligt vil borgmesteren sole sig i de trykte og de elektroniske medier i selskab med Dronningen og andre notabiliteter. Hans genvalg vil være en formalitet - uanset hvilke politiske uhyrligheder han måtte begå i resten af valgperioden.

Boyes foræring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce