Bilkas begmand


Bilkas begmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

en minister kræver lovgivningen respekteret - og protesterne vælter frem.

Det er da absurd. Hvad har vi ellers loven til?

Ikke desto mindre hælder borgmester, amtsborgmester, lokalpolitikere og en mængde andre nu skidtspande ned i hovedet på miljøminister Connie Hedegaard, fordi hun har krævet Bilka-varehuset i Horsens lukket. Eller ombygget.

MEN SKANDALEN er jo ikke, at ministeren insisterer på, at lovgivningen skal respekteres. Den består derimod i, at kommunen gik med til byggeriet, selv om det ikke var i overensstemmelse med lokalplanen. Kommunen skyder sig ind under, at statens eget naturklagenævn har sagt god for projektet - men borgmesteren i Horsens går let hen over, at Højesteret klart har dømt det ulovligt.

NU ER der ingen større tvivl om, at Connie Hedegaard brænder efter at vise handlekraft - og at Bilka-sagen passer som fod i den nye konservative hose, der går ud på at negle nogle af de miljøbevidste vælgere fra det for tiden så indflydelsesløse radikale parti. En stærk miljøminister, der sætter miljøets interesser over storkapitalens, er derfor lige sagen.

Alligevel er Connie Hedegaards klare melding velgørende, og forhåbentlig får de mange ramaskrig hende ikke til at ryste på hånden. Alt for mange er eksemplerne nemlig på, at der er set gennem fingre med ulovligheder, når de først var gennemført - ud fra filosofien om, at det er nemmere at få tilgivelse end tilladelse. Faktisk erindrer vi nu og her kun et enkelt tilfælde, hvor det gik galt. Nemlig da en kendt fynsk arkitekt i strid med reglerne udbyggede sin mors sommerhus, men måtte rive det hele ned igen.

Ellers plejer ulovlighederne at passere, og skal den trafik ændres, er der kun den hårde måde tilbage: at skride ind, hvor reglerne er overtrådt. Ellers vil der hele tiden være nye, som forsøger sig.

Vist er det barskt, at Bilka nu må droppe sine 14.000 kvadratmeter i Horsens - subsidiært reducere bygningen til de tilladte 4500 kvadratmeter - og slagsmålene om skyld og ansvar for fadæsen står nu tilbage. Men det er flovt, at kommunen fortsat prøver at finde en undskyldning for ulovlighederne.

De kommende dage vil Connie Hedegaard blive skudt alskens grimme motiver i skoene: hun har ikke forstået, hvilken katastrofe hun forvolder. Hun fedter for de mindre handlende, fordi de er konservative kernevælgere, og hun er kun ude på at markere sig. Måske vil den konservative velgører Mærsk McKinney-Møller, som er hovedaktionær i Dansk Supermarked, også rynke brynene over begmanden til Bilka.

MEN heldigvis bakker både Hedegaards partileder og Venstre-medlemmer af regeringen hende op, når hun nu gør det eneste rigtige. Siger nej til lovgive med tilbagevirkende kraft og forlanger loven respekteret.

Med den forhåbentlige følgevirkning, at færre i fremtiden kaster sig ud i noget, fordi "det går nok". Det gør det altså ikke altid. Tak for det.

Bilkas begmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce