Bilags-stormen


Bilags-stormen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går lystigt til på Christiansborg, hvor senest kirke-og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech måtte flygte gennem kældrene, fordi pressen havde besluttet at lege fangeleg - og endda mod alle sikkerhedsregler sprang på en af de åbne elevatorer, mens ministeren befandt sig i den. Og ifølge avisen i går har journalisterne også jagtet Naser Khader helt ud på toilettet. Men hvad gør man ikke for at få en historie - i den benhårde konkurrence, der er medierne imellem, og som på mange måder har forvandlet dansk politik til en slags reality-show, hvor det ikke længere er substansen, men personhistorierne, der interesserer.

Imidlertid ser det ud til, at læsere, lyttere og seere, metoderne til trods, synes godt om resultatet. Da finansminister Lars Løkke Rasmussen blev bilags-grillet i DR Søndag, så 1,2 millioner danskere med - og skønt seertallet ifølge DR selv normalt falder støt gennem netop denne udsendelse, var der ingen, der slukkede. Og spørgsmålet er da også, om finansministeren er kommet så langt ud, at han får svært ved at genvinde fodfæste. I så fald er dét, der grundlæggende må betegnes som en banal sag om bilagssjusk og en lidt for afslappet levevis på nogle forkertes regning, pludselig blevet til en politisk interessant historie, fordi den kan få ganske store konsekvenser.

I første omgang kan den føre til, at Fogh må opgive at drage ud i Europa - hvis det da var hans plan - idet Venstre ikke kan vide sig sikker på at vinde et valg med Løkke som frontfigur. Og skulle Fogh beslutte at sætte sine personlige interesser over partiets, kan magten risikere at tippe. Seneste Gallup i gårsdagens Berlingske viste således, at 42 procent af vælgerne i Foghs fravær vil foretrække Helle Thorning-Schmidt som regeringschef, mens Løkke kun scorer 38 procent. Og skønt meningsmålinger oftest har større underholdnings- end sandhedsværdi, må det få Venstre til at rynke brynene. Hvordan Berlingeren i øvrigt kan lancere nyheden under forsideoverskriften "Lars Løkke trodser sin store krise", skal man være ekstremt borgerlig for at kunne forstå. Men forklaringen er, at ved en lignende måling i april havde Løkke kun tilslutning fra 37 procent! Hvilken fremgang. De er regeringsglade på Berlingske.

Statsministeren har kommenteret Løkke-sagen på sin sædvanlige vis - der er ikke fugls føde på den - men ingen tvivl om, at han sidder og raser på sit kontor. Nu gik det lige så godt. Forårets strejker blev mindre omfattende end ventet, og efterhånden vil et regeringsindgreb, om det måtte komme, også blive tolereret af folket. En forståelse med SF om EU-forbeholdene var inden for rækkevidde - dog minus euroen, som nu også Ny Alliance til Foghs ærgrelse vil have pillet ud af afstemningen. Rønn Hornbech er banket på plads, og Dansk Folkeparti opfører sig nogenlunde skikkeligt. En forholdsvis fredelig sommer var altså i vente.

Men nu kan bilagsstormen på Lars Løkke vælte det hele - og bedre bliver det ikke af, at regeringens lillebror, De Konservative, nu lurer på at bruge affæren til selv at kræve statsministerposten næste gang.

Det stod bestemt ikke i Fogh Rasmussens drejebog - og det skal blive interessant at følge, hvordan han vil forfatte de næste kapitler.

Bilags-stormen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce