Betjentenes kritik


Betjentenes kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem skal fynboerne efterhånden tro på? Politidirektør Poul Løhde, Fyns Politi, der fastholder, at politireformen betyder højere effektivitet og dermed bedre service, eller et voksende antal menige betjente, som træder frem og lægger navn til advarsler om, at særlig betjeningen af de fynske kystbyer bliver ringere?

Det er nærliggende at fæste lid til chefen, altså Løhde, som sidder med overblikket og ikke mindst ansvaret.

Problemet er blot, at kritikken fra politiets egne rækker efterhånden er så massiv, at den ikke kan afvises som det fænomen, alle større virksomheder mærker, når der skal laves noget om - en automatisk modstand imod forandringer blandt medarbejderne.

Naturligvis hører det med i billedet, at de 15 politibetjente, som i går i avisen spåede ringere dækning af de fynske kystbyer, når hele det fynske beredskab 1. september flytter til Odense, er kede af at få længere til arbejde. Det er lidt surt for betjenten, der bor i Middelfart, at hans arbejdsdag begynder i Odense.

Alligevel er det svært at feje betjentene af som brokhoveder - eller med Løhdes ord om de to erfarne Svendborg-betjente, der åbnede kritikken for nogle dage siden: gamle mænd, der ikke følger med tiden.

Det styrker nemlig ikke Løhdes argumentation, at der i den senere tid har været flere tilfælde, hvor politiet ikke har reageret, eller reageret meget sent, på opkald fra borgere, der havde brug for politiets assistance.

Skåret ind til benet: I dag, halvandet år efter at politireformen trådte i kraft, har borgerne endnu ikke skimtet de bebudede forbedringer.

Dertil kommer, at i hvert fald ét argument fra de utilfredse betjente er vanskeligt at skyde ned: Lokalkendskabet går fløjten, når betjenten fra Middelfart møder i Odense og sendes på patrulje til Nyborg.

Gevinsten bliver ifølge Løhde en "mere kvalificeret prioritering". Politiet vil hele tiden køre efter det vigtigste, lyder det fra politidirektøren.

Om de vigtigste opgaver oftest vil være de opgaver, der venter i Odense-området, sådan som nogle betjente frygter, vil tiden vise. Nervøse fynske borgmestre er tidligere blevet forsikret, at deres område ikke bliver nedprioriteret, og man må gå ud fra, kommunalpolitikerne vil følge udviklingen efter 1. september nøje.

Formålet med reformen er at flytte politifolk fra kontorer og vagtcentraler og ud på gader og veje, hvor politiet er synligt eller hurtigt kan blive det, og det vil i sig selv kunne skabe lidt tryghed, hvis politiledelsen på Fyn vil fremlægge tal for, hvor mange betjente der faktuelt er rykket fra skrivebordet og ud i marken.

Kan fynboerne få disse tal?

Det er for tidligt at dumpe politireformen, og det skal være Poul Løhde vel undt, hvis han i løbet af efteråret kan lukke munden på sine kritiske betjente med et "hvad sagde jeg".

Indtil da må politiledelsen leve med fynboernes skepsis - forbehold, som dels er skabt af fynboers uheldige oplevelser med henvendelser til politiet, dels af, at politidirektøren i den aktuelle debat fandt det påkrævet at advare de kritiske betjente imod at ytre sig offentligt. Dette forsøg på at smække låget på styrker ikke tilliden til reformen.

Betjentenes kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce