Bestyrelsens ansvar


Bestyrelsens ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hoverer gør de næppe, men mon ikke adskillige hoveder i Danmarks Radios top i denne tid puster lidt ud og nyder freden?

Teorien er nærliggende, for offentlighedens kritiske søgelys er flyttet fra DR's økonomisk ustyrlige mastodontbyggeri i Ørestaden til konkurrenten på Kvægtorvet i Odense. Her er stationen så tæt på økonomisk kollaps, at staten måtte ile til undsætning med løfte om et lån på en halv milliard kroner.

Uden at lyde overbevisende afviser TV 2-direktør Merete Eldrup, at stationen var tæt på konkurs, men det taler sit tydelige sprog, at bankerne ikke ville hjælpe TV 2 ud af klemmen, medmindre ejeren - staten - trådte hjælpende til.

Det gjorde staten så i skikkelsen af kulturminister Brian Mikkelsen (K), og med denne håndsrækning, der balancerer på kanten af EU-reglerne, fik TV 2 et pusterum, som forhåbentlig udnyttes til at bringe skuden om ikke på ret køl, så i hvert fald på rette kurs.

Men de fremadrettede justeringer fjerner ikke behovet for at finde ud af, hvordan i alverden en mediesucces som TV 2 - i høj grad i kraft af egne fejldispositioner - er havnet i nærheden af fallittens rand.

Skurken, der i disse dage hænges til tørre i medierne, er den tidligere direktør Per Mikael Jensen, som i sin korte tid i direktørsædet oprettede nye kanaler, der var hundedyre og ikke økonomisk bæredygtige.

Nu er samme Jensen avanceret til et internationalt chefjob i den skrevne mediebranche, mens hans tidligere arbejdsplads er på skrump og har måttet fyre et stort antal medarbejdere.

For TV 2 var Per Mikael Jensen en dyr fiasko, men over direktøren befinder sig sædvanligvis en bestyrelse, og ikke mindst mennesker med kendskab til virksomhedsledelse må spørge, hvor bestyrelsen mentalt befandt sig i de måneder, hvor Per Mikael Jensen udvidede sit imperium.

Lod en benovet bestyrelsen sig besnakke? Sov den i timen? Eller hvad?

Da det hører til en bestyrelses vigtigste opgaver at holde øje med omkostningerne og tilpasse aktiviteterne, er det indiskutabelt, at offentligheden - seerne - må have at vide, hvorfor landets hidtil populæreste tv-station pludselig er håbløst forgældet. Og hvis bestyrelsen blot undskylder sig med svingende reklameindtægter, må man svare, at det er vilkår, som dagspressens chefer og bestyrelser godt kan håndtere.

Det er primært TV 2 News, TV 2 Sport og den nu nedlagte TV 2 Radio, der har slået bunden ud af Kvægtorvets finanser.

Som nichekanaler har TV 2 News og TV 2 Sport fået pænt fat, og hvis de kan føres videre, vil mange seere være glade.

Det er op til TV 2 selv at lægge den langsigtede plan, der skal forhindre, at stationen oftere må bede om hjælp hos den rige onkel Brian. Men det siger sig selv, at et nøgleord må være konsolidering.

VK-regeringens gamle slagnummer om at privatisere TV 2 er med den økonomiske deroute rykket langt ud i fremtiden.

Det sker der ikke noget ved. Vigtigere er det, at TV 2 har - eller får - en kvalificeret bestyrelse, der tager ansvar.

Bestyrelsens ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce