Bendtsenog golfen


Bendtsenog golfen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er jo god latin, at man aldrig skyder budbringeren - og derfor skal vi nøjes med helt parentetisk at konstatere, at Hørsholm-borgmesteren, der nu har gjort det politiske liv surt for både finansminister Lars Løkke Rasmussen og tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen, ikke kan døje nogen af dem.

Uffe Thorndahl, som borgmesteren hedder, blev nemlig narret af Løkke under en konstituering i det daværende Frederiksborg Amt tilbage i 1997, og da Thorndahl som hævn indledte sin regeringsskadelige bilagssag mod finansministeren, blev han bedt om at forlade sit parti - som dengang blev ledet af Bendtsen. Thorndahl har således et par gamle nederlag at hævne. Medmindre manden da er en af disse sjældne idealister, der bare ikke kan bære, at andre folkevalgte plejer tvivlsom omgang med skatteborgernes penge. Men mon dog? Som Bendtsens kampagneleder, Lars Havelund, udtrykker det i avisen i dag: "Vi står med en sag, der er rejst af Uffe Thorndahl, og det ­siger vist alt".

Nå - så fik vi nok alligevel skudt budbringeren. Men tilbage står, at Bendt Bendtsen har et reelt problem, som han ikke havde megen lyst til at tale om før i går, hvor han erklærede sig uskyldig fra sit midlertidige flyverskjul i Bruxelles. I den by, som han satser på som rammen om sin nye arbejdsplads efter EU-valget i juni.

Det skal byen nok også blive - men vejen derned er blevet lidt længere. Nu risikerer Bendt Bendtsen en større skattesag, fordi han ifølge anklagerne har spillet for meget gratis golf og deltaget i for mange gratis jagter, nogle af dem tilsyneladende som rejser over flere dage.

Den slags rejser er, siger nogle eksperter, skattepligtige. Andre derimod, således tidligere skatteminister Svend Erik Hovmand, citeres af Ekstra Bladet for at mene, at de ikke er det. Ifølge Hovmand skal ministre ikke betale skat af for eksempel fribilletter til sports- eller kulturarrangementer, når de deltager som netop ministre og ikke som privatpersoner. Og golf og jagt er jo også sport. På samme måde finder Odenses borgmester, den konservative Jan Boye, det i dagens avis naturligt, at han og byrådets øvrige medlemmer har fribilletter til OB’s og FC Fyns kampe, så de kan pleje deres netværk.

Det er også naturligt. Borgmestre og ministre står til rådighed døgnet rundt, og ingen bør have ondt i sjælen, hvis de indimellem plejer forbindelser i VIP-logen, på tribunen eller på golfbanen. Det gør erhvervslivets chefer jo også. Det er langtfra alle beslutninger, der træffes på kontoret.

Kunsten, som de fleste da også behersker, består i at finde grænsen. Ikke kun den grænse, der kan accepteres af lovgivningen, men også af offentligheden. For hvordan man end vender og drejer det, gælder et anderledes moral­kodeks for folkevalgte end for så mange andre.

Den kommende tid vil vise, om Bendt Bendtsen har formået at holde sig inden for denne grænse. Det håber vi. Bendtsen er kendt som en retskaffen mand. Han standsede den konservative nedtur. Fagligt, som økonomi- og erhvervsminister, har han klaret sig pænt. Det ville være trist, hvis hans eftermæle skal ødelægges af nogle ligegyldige golfmatcher og nogle ligegyldige jagtture. Skulle det mod forventning ske, bør der fremlægges meget gode grunde til det.

Bendtsenog golfen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce