Bare fodbold


Bare fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TIL SKUFFELSE for byens ene halvdel og til fryd for den anden - den halvdel, der absolut ikke holder med OB - er Odenses bedste fodboldhold i fuld færd med at bortsmuldre en ellers lovende sæson, hvor superliga-guldet og en pokaltriumf i Parken en overgang var inden for fornuftig rækkevidde. Det synes ikke længere at være tilfældet. Guldet og medaljerne er smuttet - og skønt håbet stadig lever i pokalturneringen, er det ikke synderligt sandsynligt, at OB i morgendagens semifinale formår at besejre den samme modstander, der i lørdags uden besvær tog en 4-0 sejr hjem i Odenseholdets egen hule.

MEN DET er jo bare fodbold, for nu at låne titlen på et populært Viasat-program - og byen Odense overlever nok et fodboldår, der alligevel endte mindre heldigt. Værre er det, at nogle af OB's fans - eller var det bare professionelle ballademagere; det er at håbe - synes at have svært ved at tackle modgangen. Nok var det den internationale kampdag i lørdags, og vel endte den første kampdag i 1890 med blodige optøjer og drab rundt om i Europa - men herhjemme har det i mange år været skik at nøjes med de verbale slagsmål og ellers gøre majdagen til en folkefest.

FOLKEFEST var der også på et fyldt Odense Stadion - men da de københavnske modstandere spolerede festen, rent resultatmæssigt altså, svarede nogle tomhjernede tilskuere igen ved at smide mønter, lightere og andet kasteskyts efter gæsternes målmand. Kanonslag og romerlys blev det også til, og balladen harmede TV3-kommentatoren Jens Jørgen Brinch: Hvor dumme kan man egentlig være, spurgte Brinch. Ja, hvor dum kan man selv være? I marts opfordrede TV3 de danske fodboldtilskuere til at tage romerlys med til kampene, så "vi kan få lidt mere fest og farve" - og stationen fastholdt endda sin malplacerede opfordring, skønt både politiet og DBU tog kraftigt afstand fra den. Men det havde Brinch nok glemt.

FOR SÅ VIDT var tonen slået an fra start. Da spillerne fra FC København løb på banen og høfligt hilste ud mod publikum, demonstrerede tilsyneladende velorganiserede flokke af OB-tilhængere bibelkundskab ved at hejse store bannere med påskriften: "Judas hængte sig i skam. Hvad gør du Lars?"

Skønt bibelkundskab normalt er tegn på almen dannelse - man kan måske plædere for et komma mellem du og Lars - var det ikke særlig dannet at true Lars Jacobsen med den skæbne, der både blev Judas og Jesus til del, fordi den tidligere OB'er efter et udlandsophold valgte en anden arbejdsgiver, da han vendte hjem. Nu kunne Jacobsen jo have sendt publikum et Judas-fingerkys - men nøjedes klogeligt med at vinke.

I GÅR reagerede OB-ledelsen ved at true fremtidige ballademagere med udelukkelser og lange karantæner. Godt for det. En oplevelse for de mange skal ikke ødelægges af de få. Folkets teater, som salig Jack Johnson så rammende kaldte Odense Stadion, skal være et trygt sted for hele familien.

For det er jo bare fodbold - eller hvad?

Bare fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce