Bandekrig og frygten


Bandekrig og frygten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Hør så efter knægt! Du må ikke skyde med skarpt på åben gade. Det er alt for farligt".

Man ser og hører det for sig. En far, eksempelvis til en indvandrerdreng på en 17-18 år, tager sin rolle som opdrager alvorligt og giver sønnen en regulær skideballe, måske mens knægten står ved køkkenbordet og renser sin pistol.

Sådan skal det nemlig gøres, siger den nyudnævnte justitsminister, Brian Mikkelsen (K). Udover at lytte til polititoppens mening om, hvad der skal til for at standse bandekrigen i hovedstaden og Århus, så handler det om, at forældre skal påtage sig ansvaret for deres børn og unge, siger ministeren.

Det vil dog næppe berolige beboere på Nørrebro i København, som de seneste uger har måttet leve med frygten for at løbe ind i en vildfaren kugle i det voldsomme opgør mellem rockere og indvandrerbander om narkotika-markedet, ære, hævn og ikke mindst racisme. Og det vil næppe berolige befolkningerne på Fyn, Lolland og Mors, som naturligvis føler en større angst og stigende utryghed på grund af bandekrigen. Hvem er det, der skyder på hinanden, hvor kommer volden fra, kommer den til vores by, hvem skal vi passe på? En uro der næres af mediernes massive dækning. Vi er ikke vant til meningsløs grov vold og rygende håndvåben. Så hvor bange skal vi være? Skal vi frygte at blive fanget i en drønende krydsild mellem rockere og indvandrerbander?

Nej, siger justitsministeren efter at have været en tur gennem Nørrebro i politibil, og han bakkes op af politiet i København.

Alligevel barsler Venstres politiske ordfører Inger Støjberg straks med lovforslag hentet i den velkendte skuffe med "flere betjente og strengere straffe". Hun fortsætter, hvor den tidligere justitsminister Lene Espersen (K) slap. Hver gang volden og kriminalitet stak sit ualmindeligt grimme, ramponerede ansigt frem, som den nu gør i drive-by-skudepisoderne på Nørrebro, så messede hun: Mere synligt politi og hårdere straffe.

Og det er gennemført. Strafferammerne i voldssager er udvidet, og politiet er tilført masser af resurser de senere år. Senest har den nye justitsminister lovet også at betale regningen for overarbejdet. Men har det hjulpet?

Nej. Den løsningsmodel har for længst vist sig at være ubrugelig.

Kriminalitet bekæmpes ikke ved at pumpe flere betjente ud på gaden, men snarere ved aktivt forebyggende arbejde på gadeplan.

Hvordan en sådan forebyggelsesplan gennemføres i praksis har været genstand for et udvalgsarbejde, og ifølge justitsministerens udsagn til dagbladet Information, ligger opgaven primært hos kommunerne. "Lokalsamfundet skal skride ind", siger han.

Sagt på en anden måde: Kommunernes integrationsindsats skal styrkes.

Det er derfor velgørende, at både Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen og Tom Behnke, retsordfører for De Konservative, siger fra og melder klart ud, at politiet har de nødvendige redskaber. Det eneste man har brug for, er ro til at løse opgaverne.

Bandekrig og frygten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce