Avisen mener: Stop hærværk på børnehusene


Avisen mener: Stop hærværk på børnehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Peter Hagmund-Hansen
Billede
Leder - Fyens Stiftstidende. 

Det er helt uantageligt, at utilpassede unge knuser ruder, ødelægger inventar og sviner på legepladserne i to børnehuse i Vollsmose-området. Derfor er det godt, at både børnehusene, naboerne, vægterne i Beredskab Fyn, SSP og politiet nu har fået fokus på sagen. For hærværket skal stoppes.

Børnehusene har, som man kunne læse i avisen i går, blandt andet forsøgt at forhindre hærværksbølgen ved at aflåse legepladserne uden for åbningstid, så de børn og forældre, der tidligere har kunnet bruge legepladserne om aftenen og i weekenden, nu må finde andre legearealer. Alligevel er hærværket fortsat.

Sagen har været håndteret godt fra børnehusenes side. Det er klogt, at naboerne til de to børnehuse er blevet inddraget hurtigt, så de har kunnet hjælpe med at holde øje med, hvad der foregår i og omkring børnehusene uden for almindelig åbningstid. Den form for nabohjælp er ofte yderst effektiv. Det er også fint, at vægterne i området og de lokale SSP-medarbejdere er blevet inddraget, ligesom det er fint, at børnehusene har besluttet sig for konsekvent at anmelde alle hærværkstilfælde, også selvom politiet ikke har ressourcer til at efterforske sagerne.

For det er forståeligt, at politiet ikke har mulighed for at efterforske almindeligt hærværk i daginstitutioner. At finde gerningsmændene til et afbrændt bord eller en knust rude i et børnehus er snart sagt umuligt, og derfor er det i den forstand fornuftigt, at politiet nøjes med at registrere hærværksanmeldelserne og derpå henlægger sådanne sager uden at efterforske dem yderligere. Med politiets ressourcemangel in mente er det bedre, at betjentene koncentrerer sig om væsentligere opgaver end hærværk og desuden om opgaver, der har en større sandsynlighed for at blive opklaret. Alligevel er det naturligvis ulykkeligt, at politiet formentlig aldrig vil kunne anholde en eneste af de - formentlig meget unge - gerningsmænd til de gentagne hærværkstilfælde.

Hærværk er forargeligt og foragteligt, uanset om det finder sted i børnehuse, på stationer eller i cykelkældre, og uanset om det sker i Vollsmose, Villestofte eller Vester Skerninge. At ødelægge samfundets eller andre menneskers værdier, blot fordi man keder sig, eller fordi man har lyst til at afprøve sine egne eller andres grænser, er gennemført usympatisk. Børn eller unge, der står bag hærværk, mangler respekt for fællesskabet og er ærlig talt dårligt opdragede, og derfor falder en betydelig del af skylden for de gentagne hærværkstilfælde i børnehusene tilbage på forældrene. I den bedste af alle verdener ville møgungerne blive fundet og deres forældre gjort ansvarlige for deres hærgen. Det kommer desværre sikkert ikke til at ske.

Det næstbedste er det, der sker nu: Lokalsamfundet - i form af naboer, skole, vægtere - er blevet engageret i at begrænse hærværket. Må de få succes dermed.

Hærværk er forargeligt og foragteligt, uanset om det finder sted i Vollsmose, Villestofte eller Vester Skerninge.

Avisen mener: Stop hærværk på børnehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce