Avisen mener: Nej, hæren skal ikke sættes ind i Vollsmose


Avisen mener: Nej, hæren skal ikke sættes ind i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Peter Hagmund-Hansen
Billede
Leder - Fyens Stiftstidende. 

Naturligvis skal Forsvaret ikke sættes ind for at sikre postudbringningen i Vollsmose, sådan som Odense-rådmand Jane Jegind og andre har foreslået. Danmark har ikke tradition for at indsætte soldater mod befolkningen, og det bør nogle få tilfælde af trusler og tyverier i et tilfældigt boligkvarter ikke lave om på. De trusler og tyverier, som ansatte fra Post Nord har oplevet i Vollsmose, og som har været den direkte anledning til det midlertidige stop for udbringning af post i bydelen, er en sag for politiet og ikke for hverken hæren, søværnet eller luftvåbenet.

Alligevel er der grund til at tage den dybe frustration alvorligt, som får kloge kvinder og mænd til at ønske, at hæren bliver sat ind for at forsvare postudbringningen. For det er dybt utilfredsstillende, at utilpassede bøller fra Vollsmose fortsætter med at plage Vollsmose og resten af Odense.

Det drejer sig ikke blot om at genere postudbringningen. Det drejer sig om bandemedlemmer, der sælger narko. Det drejer sig om bøller, der opkræver beskyttelsespenge. Det drejer sig om formummede mænd, der smadrer cafévinduer. Det drejer sig om stenkast mod brandvæsenet. Det drejer sig om at fabrikere molotovcocktails til forventede konfrontationer med politiet. Det drejer sig om afstumpede mænd, der kører ræs i Odenses gågader. Det drejer sig om utilpassede unge, der forulemper badegæster i Odense Friluftsbad. Det drejer sig om børn, der laver hærværk på legepladserne ved børnehusene i Vollsmose. Det drejer sig helt enkelt om en - heldigvis begrænset - gruppe af mennesker, der ikke kan eller vil opføre sig ordentligt.

Nok er nok. Og derfor bør der drages hårdere konsekvenser af bøllernes og bandernes optræden. Det drejer sig ikke længere om at sikre milliarddyre, langsigtede helhedsplaner; det drejer sig om, at de kriminelle skal bag tremmer, at de kriminelle familier skal have tvangsfjernet deres børn, at de utilpassede bøller skal have frataget deres sociale ydelser. Det drejer sig om konsekvens, konsekvens, konsekvens.

Det er en skam for de mange lovlydige og rare mennesker, der bor, lever og arbejder i Vollsmose, at bydelen igen og igen skammes ud, fordi grupper af børn, unge og voksne ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Bydelen har fortjent en bedre skæbne, og derfor er der brug for, at alle - fra pædagogen i børnehuset over læreren i skolen, træneren i sportsklubben, socialrådgiveren i borgerservice, nærbetjenten og hele vejen op til justitsministeren prioriterer de 98 procent af Vollsmose, som lever fredeligt.

I den sidste ende nytter det intet, at rådmænd ønsker hæren sat ind, at borgmestre arrangerer møder mod bander, eller at lederskribenter, læserbrevsskribenter eller Facebook-krigere ønsker handling. Det, der virker, er en skærpet indsats fra politi og kommune, der stopper de uroskabende elementer i Vollsmose. Nu.

Nok er nok. Og derfor bør der drages hårdere konsekvenser af bøllernes og bandernes optræden.

Avisen mener: Nej, hæren skal ikke sættes ind i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce