Avisen mener: Micro Matic er en rollemodel


Avisen mener: Micro Matic er en rollemodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Jørgen Volmer
Michael Bager
Leder - Fyens Stiftstidende. 

Når det lørdag aften ved et storstilet arrangement på Hotel Fairmont i Monte Carlo i Monaco afgøres, hvem der skal have den pris, der populært kaldes erhvervslivets Oscar, er det en præstation i sig selv, at en fynsk virksomhed er til stede og har chancen blandt de 49 deltagende nationer.

Micro Matic er Danmarks repræsentant i EY Entrepreneur Of The Year, fordi virksomheden sidste år vandt den danske udgave af konkurrencen.

Kun to fynske virksomheder har tidligere vundet den danske konkurrence, Orifarm i 2000 og Dinex i 2005. I de 16 år, der er kåret en international vinder, har en europæisk virksomhed vundet fem gange - og det har aldrig været en dansk.

Så selv om vinderchancen set med statistiske briller ikke er så stor, er der alligevel grund til at hæfte sig ved Micro Matics tilstedeværelse i Monaco. Den er beviset på, at vi herhjemme stadig kan være med i den internationale elite, når det handler om industriproduktion. Arbejdsgiverne har ellers - næsten pr. automatik - år efter år tordnet mod for høje lønninger, politisk modvilje i almindelighed og dårlige vilkår for erhvervslivet i særdeleshed.

Men passer det nu også? Nej, helt så slemt står det altså ikke til, hvis ellers virksomhederne har modet og dygtigheden til at agere i den omskiftelige virkelighed, hvor løbende forandring er et givet vilkår.

Selv om dansk industriproduktion for ikke så mange år siden blev spået en snarlig død, har dansk industri det bedre end nogensinde og er med til at sikre Danmark en bundsolid økonomi med store overskud på handlen med udlandet.

I dag tager flere og flere virksomheder - også Micro Matic - produktion hjem fra Kina og andre produktionslande, hvor trafikken tidligere gik den anden vej. Vi kan godt være med herhjemme, bare produktet er godt nok. I Micro Matics tilfælde er det faktisk verdens førende, idet virksomheden har 80 pct. af verdensmarkedet for sit hovedprodukt, anstikkere til fadølsanlæg.

Danmark skal leve af både viden og produktion, ikke kun viden, som det var moderne at mene op til og under finanskrisen, hvor titusindvis af industriarbejdspladser forsvandt. De fleste af dem er kommet tilbage eller konverteret til andre - se bare på Lindø - og så er der de virksomheder, der som Micro Matic har genopfundet sig selv og bare har øget overskuddet støt og roligt.

Det er ikke kommet af sig selv, for der optimeres og udvikles konstant i den fynske virksomhed for at gøre produkterne endnu bedre og billigere. Micro Matic har evnet at implementere nutidens teknologi i en traditionel, produktionstung industrivirksomhed med succes. Og det er bemærkelsesværdigt, at produktionen på fabrikken i Sanderum fastholdes.

Uanset hvordan Micro Matics præstation bedømmes på den store scene i Monaco, kan virksomhedens ledelse og ejere rejse hjem med bevidstheden om, at de allerede er vindere af den støbning, som Fyn og Danmark skal leve af i mange år endnu.

Der er grund til at hæfte sig ved Micro Matics tilstedeværelse i Monaco.

Avisen mener: Micro Matic er en rollemodel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce