Avisen mener: Godt, at forældre vil åbne nye fritidsklubber


Avisen mener: Godt, at forældre vil åbne nye fritidsklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Peter Hagmund-Hansen
Billede
Leder - Fyens Stiftstidende. 

Det er dejligt, at en række forældre i Odense er gået sammen for at undersøge mulighederne for at åbne nye, private fritidsklubber til erstatning for nogle af de mange klubber, som børn- og ungeudvalget i Odense har vedtaget at lukke til sommer.

Det er nemlig altid godt og positivt, når folk i et lokalområde tager initiativer og engagerer sig i at finde lokale løsninger til fælles gavn og glæde. Sådanne forpligtende samarbejder er altid med til at styrke et lokalsamfund; det skaber fællesskab, det skaber medejerskab, og det tager samtidig noget af det ansvar tilbage, som alt for ofte er blevet flyttet ind på et kommunalt kontor.

Mange fynske lokalsamfund har gennem de seneste årtier oplevet den samme energi, den samme drivkraft og den samme kampvilje, når skolebesparelser er rullet ind over kommunerne og resulteret i lukkede folkeskoler. Ofte er der ud af disse skolebesparelser vokset fine friskoler, som har været med til at skabe et større fællesskab eller styrke et eksisterende fællesskab i lokalsamfundet. Pludselig er skolen blevet et sted, hvor forældrene både har fået og taget et større ansvar. Pludselig er skolen blevet et langt større omdrejningspunkt for landsbyens eller lillebyens liv end tidligere.

Det samme kan ske, hvis forældrene i Odense beslutter sig for at åbne private fritidsklubber.

Der følger naturligvis altid en mængde overvejelser, bekymringer og spørgsmål med, når en forældregruppe vil tage ansvar for en friskole, en privat børnehave eller en privat fritidsklub. Derfor er det glædeligt, at Venstres rådmand i Odense, Jane Jegind, forsøger at hjælpe de nye fritidsklub-initiativer på vej ved at invitere interesserede forældre til et møde, hvor de kan blive sat ind i regler og støttemuligheder. På den måde kan forældrene blive klædt på til at forstå udfordringer, fælder og fordele, hvis de beslutter sig for at åbne private klubber.

Vi kommer med sikkerhed til at se mere til disse samarbejder mellem kommunale magthavere og administratorer på den ene side og initiativrige private på den anden side. Kommuner og andre offentlige myndigheder kan eller skal nemlig ikke løse alle opgaver til alle borgeres tilfredshed; så store er de offentlige budgetter trods alt ikke, selvom kommuner, regioner og staten fortsat har mange penge til rådighed - ikke mindst i Odense, hvor skatteprocenten for nylig er blevet skruet i vejret. Men det vil i de kommende år i stigende grad blive nødvendigt at spare, skære ned og skære væk, og så er det godt, at private forældreinitiativer kan tage over.

Det er sundt og godt, at aktive og engagerede forældre vil åbne fritidsklubber, når kommuner lukker dem. Det er godt for de unge mennesker, der kommer i klubberne. Det er godt for forældrene at få mere hånd i hanke med klubberne. Og det er godt for det lokale samfund, at lokale borgere kan og vil engagere sig. Det skal de have tak for.

Det er sundt og godt, at aktive og engagerede forældre vil åbne fritidsklubber, når kommuner lukker dem.

Avisen mener: Godt, at forældre vil åbne nye fritidsklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce