Avisen mener: Forbyd bøllerne adgang til friluftsbadet


Avisen mener: Forbyd bøllerne adgang til friluftsbadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Peter Hagmund-Hansen
Billede
Leder - Fyens Stiftstidende. 

Når man ikke kan opføre sig ordentligt over for sine medmennesker, bør man heller ikke kunne nyde de samme friheder, som andre mennesker har. Derfor bør de drenge og unge mænd, som for nylig generede andre badegæster i friluftsbadet i Odense, ikke længere kunne få adgang til friluftsbadet, til havnebadet og til de kommunale odenseanske svømmehaller. For naturligvis bør upassende eller truende eller voldelig opførsel få en klar og mærkbar konsekvens for de utilpassede unge.

Det er mere end almindeligt trist, at det, der skulle være en glædelig gave til odenseanerne - gratis adgang til friluftsbadet - har udviklet sig til en sag, der involverer politikere, politi og sikkerhedsvagter. Det er også mere end ærgerligt, hvis friluftsbadet skal til at bruge nogle af de penge, badet ikke længere tjener på entré, til at hyre vagter, opsætte videoovervågning, lave adgangskontrol eller tage andre initiativer, der igen kan gøre friluftsbadet til et sikkert badeland.

Det kan imidlertid ikke være anderledes. Naturligvis skal man kunne tage sine små sønner eller teenagedøtre med i friluftsbadet uden at risikere fornærmende eller seksuelle tilråb eller truende eller voldelig adfærd fra andre gæster, der ikke har lært at opføre sig ordentligt. Det skal være en tryg oplevelse at gå i friluftsbadet - og det har kommunen et ansvar for at sikre. Derfor skal der gribes konsekvent ind over for bøllerne. De unges forældre skal i tale, så de kan indhente den opdragelse, de øjensynligt har forsømt. Indtil det er sket, bør de pågældende bøller udelukkes fra at komme ind i frilufts- og havnebadet og samtlige svømmehaller.

Der har på sociale medier været anvendt grove ord om de unge gerningsmænd, og derfor er det på sin plads at understrege, at det er fløjtende ligegyldigt, hvor de unge bøller stammer fra, hvilken etnicitet de har, hvor de bor, og hvad de hedder. Det afgørende er, om de kan opføre sig ordentligt eller ej. Kan de det, er de velkomne. Kan de ikke det, skal de ikke kunne få adgang til de odenseanske badelande.

Friluftsbadet i Odense er desværre ikke det eneste sted, hvor man kan møde unge, der opfører sig ubehageligt over for badegæster, for man kan også møde tilsvarende dårlig opførsel langs fynske badestrande, f.eks. på Nordstranden i Kerteminde. Men vi kan og skal naturligvis ikke have vagtfolk til at rondere i samtlige fynske svømmehaller og på samtlige fynske strande, og derfor skal disse former for upassende opførsel, uanset hvor de finder sted, påtales i så klare vendinger, at de unge mænd og drenge skammes ud. Derfor har vi alle, voksne, unge og gamle, et ansvar for at sige fra over for uopdragne og provokerende ballademagere.

Foreløbig bør det dog stå klart, at de unge, som i forvejen var kendt som ballademagere, ikke længere bør kunne komme ind i friluftsbadet. Dér kan man nemlig kun få lov at opholde sig, hvis man kan opføre sig ordentligt over for andre mennesker.

Vi har alle, voksne, unge og gamle, et ansvar for at sige fra over for uopdragne og provokerende ballademagere.

Avisen mener: Forbyd bøllerne adgang til friluftsbadet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce