Ærlig politisnak


Ærlig politisnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn og resten af landet har alt for få betjente. I hvert fald hvis man spørger politidirektør på Fyn, Poul Løhde, der fredag for første gang åbent erkendte, at politiet slet ikke har de folk, man skal have, hvis borgerne skal have en ordentlig betjening.

I sandhed nye toner fra en politidirektør, der som tidligere formand for Politimesterforeningen i Danmark ellers har stået last og brast med den udskældte politireform - danmarkshistoriens største - der skulle give flere hænder og ikke mindst ekstra mandskab på gaden.

Men så meget desto mere er der grund til at lytte til Løhde. For meget har ændret sig siden årtusindskiftet. Ikke kun i politiet, men også i det samfund, politiet er sat i verden for at holde lov og orden i: Internationale topmøder i København, bandekrige på åben gade, hjemmerøverier, østbander, fodboldbøller og terrortrusler er blot nogle af de mange opgaver, der nu får tjenestebukserne til at sprække hos Dansk Politi.

Mens de menige betjente på Fyn må glæde sig over nu at have fået en ledelse, der taler samme sprog som de selv, er begejstringen for Løhdes lobbyforsøg begrænset på Christiansborg.

I lørdagsavisen var de retspolitiske ordførere fra både Konservative, SF og Socialdemokraterne tilsyneladende enige om, at man ikke sådan bare kan skaffe flere politifolk - i hvert fald ikke før politiet selv har fået styr på sin økonomi.

En holdning, der med rodet under den foregående rigspolitichef måske var dækning for, men som anno 2010 står i skærende kontrast til den rolle, de fleste politikere ellers nyder at se sig selv i. Som mænd og kvinder, der trækker i arbejdstøjet og gør noget, når antallet af indbrud pludselig stormer mod himlen, hjemmerøvere slår folk ned i eget hjem, eller kvinder handles flittigt til prostitution over de åbne grænser.

Politiets største problem er måske i virkeligheden slet ikke manglen på betjente, men overfloden af politikere, der har det med at glemme deres egne ord, så snart kameraerne er slukket og blokken lukket.

Tag nu bare de 300 ekstra betjente, som justitsminister Brian Mikkelsen og en kreds af forligspartier i november 2008 blev enige om at skaffe gennem et meroptag på politiskolen. De kommer aldrig, fordi regeringen siden har vurderet, at der vender så mange betjente tilbage fra orlov, at det slet ikke er nødvendigt med de ekstra folk.

De nye betjente havde Mikkelsen - der, når lejlighed byder sig, ynder at agere operativ chef for politiet - ellers øremærket til brug for kampen mod de kriminelle bander, der kæmper en indædt kamp om landets mest lukrative narkomarkeder. Siden er kampen endt i en våbenhvile, der i hvert fald i offentligheden har gjort behovet for ekstra politifolk mindre.

Men kan eller vil politikerne ikke følge dansk politi et stykke mod vejen til de 2000 ekstra betjente, som Politiforbundet mener, at der er behov for over de næste 10 år, så kan politikerne gøre noget nu og her ved at skaffe ordensmagten arbejdsro til at selv at prioritere. Og følge Løhdes eksempel og i det mindste bruge ærlig snak.

For det er nu engang det, man kommer længst med.

Ærlig politisnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce