Ægte-skabet


Ægte-skabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SALIG Odense-borgmester Holger Larsen, der både på rådhuset og på stadion var rød langt ind i sjælen, ville have slugt sin cigar i befippelse, om han da stadig havde været iblandt os og læst Stiftstidendes forside i går.HER åbenbaredes den opsigtsvækkende - men ved nærmere eftertanke egentlig ret logiske - nyhed om, at Odenses to gamle fodboldrivaler, OB og B1909, på visse områder har slået pjalterne sammen.

Nyheden var historisk i og med, at de to klubber aldrig nogensinde har samarbejdet om noget som helst - ud over de førhen så givtige lokalopgør, der fyldte begges kasse, indtil B1909 gled ud af dansen. Ja, tilbage i mellemkrigsårene var de halvårlige møder mellem B1909 og OB ikke kun en sportslig dyst, men også en politisk: Socialdemokraterne mod De Konservative.

MEN mens Socialdemokraterne siden 1937 har vundet alle valgene, har borgerskabets klub vundet kampen om sponsorerne - og dermed også kampen på banen. Følgelig er B1909 havnet i en knibe, der på ret kort sigt kan true klubbens eksistens i dansk fodbolds øverste rækker.

B1909's interessse i det fornuftsægteskab, der nu er indgået - for det er det jo - er derfor åbenlys. Nu kan klubben forstærke sit førstehold med spillere, der lige akkurat ikke er gode nok til OB's - og dermed overleve.

HVAD ER så fidusen for OB? Der er flere. Sportsligt udvikles klubbens talenter bedre i 1. division end i danmarksserien. Alene det kan begrunde det nye ægteskab. Men politisk er fidusen endnu større.

I modsætning til Holger Larsen, der aldrig lagde skjul på, hvor hans fodboldhjerte lå, mindes vi ikke at have hørt den siddende Odense-borgmester tage parti for den ene eller den anden klub. Måske fordi Anker Boye er en pragmatisk mand, der udmærket ved, at det ikke er uvæsentligt for en by at være i Superligaen - og at Odense næppe rummer sponsorer til mere end ét hold med denne status. Boye har derfor, socialdemokrat eller ej, erkendt, at det er OB, som spiller i førertrøjen.

MEN HVERKEN ude i byen eller politisk - med den sammensætning, byrådet har - er alle nået til samme erkendelse.

I manges sind er OB stadig burgøjserklubben, der nok har slået Real Madrid, endda på Bernabeu, men som skam ikke skal tro, den er noget. Elitefodboldens vej gennem byrådet har derfor ikke været let.

Men det ægteskab, der nu er indgået - med hjælp fra rådhuset? Anker Boye er jo også giftefoged - vil medvirke til at udviske gamle modsætninger og dermed gøre den politiske tilværelse lidt lettere. For OB - og for borgmesteren.

VI VIL aldrig give køb på vore røde hjerter og på vores røde trøje, sagde B1909's amatørformand i går. Det bliver næppe heller nødvendigt - for det er jo om ikke et tvangsægteskab, så en regulær fornuftshandel, der nu er slået af.

Til gengæld synes den på mange måder så fornuftig, at begge parter burde kunne score på den.

HVIS BYEN spiller med, kan Odense også.

Ægte-skabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce