Trend. Interiør i krystal er in i boligindretningen især i godt selskab med sukkulenter

Krystalglas, krystalvaser og krystalskåle er i høj kurs. Det fine glas med de sirligt slebne kanter ses igen overalt i boligindretningen.

De fleste større interiørgrossister har på årets boligmesser alle haft krystal med i deres kollektioner. Det smitter af på indkøberne i landets interiørbutikker, så de fine sager ses mange steder.

Har du lyst til at gribe trenden, kan du investere i en flok nye krystaldrikkeglas og supplere med sjove loppefund.

Her har jeg fundet en lækker krystalkaraffel, en krystalvase og en enkelt krystalskål på loppemarkedet. Den lille krystalskål går også under navnet isasiet og minder mig om min barndom, hvor årets risalamande og sommerens rabarbergrød blev spist af disse små fine skåle. Mormors spisestue og de klirrende isasietter skabte den helt rigtige familiestemning. Derfor er det sjovt at tage de gamle sager i brug igen. Måske ikke med rabarbergrød eller is, men med en lille blomst eller måske som et lille fad til fredagsgodter.

De fine nye glas er fra Madam Stoltz.

Jeg har pyntet med lidt kontorsager fra Monograph, grene fra haven og en enkelt lækker snitblomst nemlig en valmue. Valmuer kan købes hos den lokale blomsterhandler.

I et par af de nye krystalglas har jeg plantet to sukkulenter. De hedder "Sansevieria cylindrica" og kaldes også "Dragons Tale", som kan oversættes til "Dragens fortælling". De er en af de mange plantenyheder, der er dukket op i denne sæson. Planten er i familie med svigermors skarpe tunge og er derfor utrolig let at holde og kræver meget lidt pasning.

Tip:

Led efter sjove krystalvaser og skåle på det lokale loppemarked. Plant sukkulenter i nogle af dine fund eller brug dem til snitblomster.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.