Velkomst. Byd velkommen med årets første planter, der kan tåle at stå udendørs, og suppler med levende lys i husholdningsglas

Mens vi venter på, at frostgraderne forsvinder helt, kan du så småt begynde at planlægge hvilke planter, du skal have i krukkerne i år.

Kig i frøkataloger og gå på opdagelse på din lokale planteskole. De fleste større steder har allerede en masse nyheder klar.

Jeg har allerede taget forskud på foråret og piftet døren i mit showroom op. I krukken har jeg plantet en stribe røde kløverblomster. Et par glas er pyntet med mos og et stort fyrfadslys, og så har jeg købt en stor magnoliegren. Kløverblomsten hedder oxalis triangularis og kaldes også "Sommerfuglekløver".

Det danske navn er højst sandsynligt kommet af, at når mørket falder på, klapper kløverens blade sammen. Ved det gryende dagslys folder de sig ud igen lidt ligesom en sommerfugls vinger. 

Gå på jagt efter skønne forårsplanter. Lad plantens farve matche vasens tone og pift op med grene fra skoven.

Stearinlys i glas er altid en smuk og hyggelig velkomst til dine gæster. Du kan sagtens bruge et par store husholdningsglas til stearinlys.

 

Planten "Sommerfuglekløver" er også en fantastisk nem og dekorativ plante at have i din bolig. Den er let at holde, og jeg kan slet ikke stå for dens yndige, små, fine blomster på de lange blomsterstængler. Den er klart en af mine favoritter.

 

God fornøjelse med forårssyslerierne ..

 

Tip:

Så længe der ikke er frost om dagen, kan du sagtens sætte dine krukker med kløverplanter udenfor. Tag dem blot med ind om natten. Magnoliegrenen kan stå og pynte i din entré og komme med uden for, når du skal byde dine gæster velkommen.

 

Tip:

Kløverplanterne kan sagtens plantes ud i haven. De er fine at bruge som bunddækkende sommerblomster.

  • fyens.dk