Grand Prix på Odense Cykelbane

Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen i aktion på cykelbanen i Odense til DM i banecykling. Mørkøv er makker med Jonas Aaen ved Grand Prix Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Grand Prix på Odense Cykelbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 25. november bliver cykelbanen i Odense fuld af liv og spænding igen, når der bliver afholdt Gran Prix Odense 2017. Det skal være startskuddet til en fynsk tradition.

Cykelsport: I 1950'erne valfartede fynboerne til Odensebanen for at se både 24-timers løb, sprinter-Grand Prix og mesterskaber. Sporten samlede folk og kunne på store dage trække over 10.000 tilskuere. 

Den tid er slut, og det bliver sværere og sværere at lokke danskerne til den ellers flotte Thorvald Ellegaard Arena i Bolbro. Det vil Odense Cykelbane forsøge at lave om på ved at indføre et Grand Prix-løb, der skal vokse sig til en tilbagevendende begivenhed i den fynske cykelarena.

- Vores mål er at vise, at man også kan køre banecykling i Odense og ikke bare på Sjælland, og vi håber, at det kan blive en begivenhed folk vender tilbage til år efter år, siger formand for Odense Banecykling Claus Rasmussen.

Det første Grand Prix i det, der forventes at blive en fynsk tradition, bliver et miks af både jagtkørsel, omgange på tid og udskilningsløb. Der er tilmeldt 12 par, der alle dyster om en pengepræmie på 25.000 kroner. 

- Det er jo en pæn pengesum i cykelverdenen, så der bliver rigeligt at køre om for rytterne, forklarer Claus Rasmussen. 

Deltagerlisten er en god blanding af prominente navne som Michael Mørkøv og Niklas Larsen, unge talenter som Mathias Krigbaum og Casper Pedersen og lokalt cykelblod i Kasper Linde. Derudover er der både et polsk, østrigsk, hollandsk og britisk par tilmeldt løbet, der er en form for optakt til et stort tredages løb, der løber af stablen i 2018.

Formand Claus Rasmussen tør ikke drømme om storhedstiden i 50'erne og 60'erne, men han har en klar ambition om, at Grand Prix Odense 2017 skal blive en fest, uanset antallet af tilskuere, der lægger vejen forbi.

- Om der kommer 100 eller 500 ved jeg ikke, men det bliver en fest uanset - og målet er, at de samme og flere til så vil komme tilbage igen og igen, så det bliver en tradition.

Grand Prix'et afvikles den 25. november fra klokken 18.00-23.00 i Thorvald Ellegaard Arena Odense.

Grand Prix på Odense Cykelbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce