Fynbo i førertrøjen: Søren Kragh skal kæmpe for sin førsteplads i dag

Han har efterhånden nogle stykker af dem, Søren Kragh Andersen: Hvide trøjer, der symboliserer, at han har været den bedste unge rytter i verdens største etapeløb indtil videre. Foto: Reuters/Stephane Mahe

Fynbo i førertrøjen: Søren Kragh skal kæmpe for sin førsteplads i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Kragh Andersen fra Strib kører i dag sin syvende Tour de France-etape i løbets hvide ungdomstrøje. Han spår selv, at han snart skal overgive trøjen til en anden. Senest onsdag, vurderer stortalentet fra Team Sunweb. Sport Fyn har talt med ham og bringer senere et eksklusivt interview.

Cykling: Søren Kragh Andersen har gjort sig positivt bemærket under indledningen af verdens største cykelløb, Tour de France. Vidt og bredt er den 23-årige rytter blevet hyldet for sine bedrifter.

I dag kører han sin syvende etape i løbets hvide ungdomstrøje, som markerer, at han er den bedst placerede i løbet under 26 år.

Selv forventer hovedpersonen, at trøjen får en ny ejermand:

- Jeg tror, at min tid i den hvide trøje lakker mod enden. Mon ikke, at jeg mister den tirsdag - og ellers i hvert fald i onsdag. Så det slutter nu her, og jeg har nydt det indtil da, sagde Søren Kragh Andersen til Sport Fyn på mandagens hviledag.

Søren Kragh Andersen fører ellers med syv minutter ned til nummer to i ungdomskonkurrencen. Men han vurderer selv, at han ikke er god nok i bjergene til at kunne holde føringen særligt længe.

Flere eksperter er imidlertid spændte på, hvad han kan præstere i højderne, for Søren Kragh Andersen har tidligere vist sig som helt habil i den slags terræn. For eksempel under Vuelta a España sidste år.

Søren Kragh Andersen
23-årig cykelrytter, der kører for det tyske World Tour-hold Team Sunweb.


Her er han i gang med sin tredje sæson. Kontrakten løber til og med 2020.


Kommer oprindeligt fra Strib nær Middelfart. Begyndte sin professionelle karriere på det danske hold Team TreFor (i dag: Team Virtu Cycling).


Storebror Asbjørn Kragh Andersen er også cykelrytter - han er tilknyttet netop Team Virtu Cycling.

Får ny rolle

Uanset hvad ligger det fast, at Søren Kragh Andersen nu skal til at løse andre opgaver på Team Sunweb-holdet.

- Mon rolle ændrer sig nu, hvor vi går ind i bjergene. Jeg skal prøve at hjælpe til lidt tidligere på etaperne og positionere Tom (Dumoulin, red.) før bjergene. Ellers skal jeg spare på kræfterne, når jeg er blevet sat af. Jeg skal vælge nogle dage, hvor jeg går dybt og følger ham, og andre dage, hvor jeg går mindre dybt, lyder det fra Søren Kragh Andersen.

Tirsdag er hans forældre tilstede ved løbet, hvor de kan se deres søn i den hvide trøje.

Sport Fyn følger op på, om Søren Kragh Andersen fortsat fører ungdomskonkurrencen efter etapen eller må give trøjen videre.

Senere på dagen bringer vi også et større interview med cykelrytteren på Fyens.dk.

Her fortæller Søren Kragh Andersen blandt andet om sin første Tour de France-deltagelse, om at køre i den hvide trøje og om hans ambitioner på længere sigt.

Fynbo i førertrøjen: Søren Kragh skal kæmpe for sin førsteplads i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce