Bogense kommer på Europa-kortet

Det fynske topnavn Simon Andreassen, her under DM i cyklecross i januar, er blandt deltagerne på den krævende rute i Bogense. Foto: Aksel Schütt

Bogense kommer på Europa-kortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 tv-kanaler over hele Europa sender direkte fra World Cup-cyklecross-løbet på søndag den 19. november. Holland og Belgien stiller med de fleste topnavne, men Danmark har i både Annika Langvad og unge Simon Andreassen stærke navne.

Cykling: Bogense vil blive markant eksponeret, når World Cup i cyklecross afvikles søndag den 19. november.

Ikke alene lokale og regionale medier vil stille skarpt på det smukke hjørne af Nordfyn, hvor det normalt er statuen manneken Pis, idyllen ved havnen og de snævre gader og torvet, samt indflyvende havørne fra Æbelø og Ejlinge, der er de store attraktioner - ud over det klassiske købstadsmiljø.

I alt forventes flere millioner seere over hele Europa at følge løbene på skærmen, når 14 tv-kanaler sender direkte fra begivenheder. 

Belgiske Play Sport og Videohouse producerer tv billeder fra løbet og allerede fra torsdag den 16. påbegyndes opbygningen af de 18 kamerapositioner, der skal dække ruten rundt om havnen og Bogense Kyst Camping.

Den mest spektakulære kameravinkel må forventes at komme fra det såkaldte "Flyline Cam", der bliver monteret, så det via i wire diagonalt hen over vandet dækker hele Bogense Havn.

I Danmark sender TV 2 Sport direkte fra løbet.

Der er en lang række ryttere, som publikum vil lægge mærke til.

Hos kvinderne er det den alsidige 27-årige belgier Sanne Cant, der de seneste år har koncentreret sig cross efter en lang periode som både landevejsrytter og på MTB. Cant vandt World Cuppen i både i både 2014-15 og 2015-16, og og i januar i år tog hun sin første VM-guldmedalje efter to gange bronze og en gang sølv. Cant er nykåret europamester - for tredje gang - og topper UCIs verdensrangliste og fører World Cuppen sikkert.

Sophie de Boer er forsvarende World cup-mester og lige nu nummer to i stillingen efter Sanne Cant.  Den 26-årige hollænder var oprindelig speed skater, men blev gradvist overbevist om, at sommerens cykeltræning var sjovere end hurtigløb på skøjter og valgte cross frem for MTB. En universitetsuddannelse i kommunikation kræver meget af hendes tid, og hun stillede således ikke op til EM i Tabor for nylig.

Kaitlin Keough er en af mange stærke kvindelige crossryttere fra USA. Keough har usædvanligt mange strenge at spille på. Udover cross er hun en stærk landevejsrytter og på banen har den 25 årige amerikaner vundet mesterskaber i såvel pointløb, sprint som holdforfølgelsesløb. Hun ligger nummer tre i den samlede World Cup stilling efter andenpladser i de to første afdelinger, som begge blev kørt i USA.

Danmark har Annika Langvad som et trumfkort. Med fire VM-guldmedaljer - primært på maratondistancen - er den 33-årige danske tandlæge først og fremmest mountainbiker, men undervejs i den imponerende karriere er det også blevet til blandt andet tre danske mesterskaber i cyklecross. Langvad åbnede World Cup sæsonen med en syvendeplads i Iowa og ligger før løbet i Bogense på en samlet 19. plads.

Mænd:

Mathieu van der Poel: Har været knusende overlegen i denne sæson, hvor han ud over EM har vundet alle tre afdelinger af World Cuppen. Indtil videre har den 22 årige hollænder vist sit formidable talent ved at vinde VM i cross i 2015 efter at han to år tidligere var blevet verdensmester på landevej i juniorrækken. Van der Poel har ikke talentet fra fremmede. Hans far, Aert van der Poel, vandt cross World Cup i 1996-97, han nåede fire gange VM sølv og var en fremragende landevejsrytter. Van der Poel er i øvrigt barnebarn af den franske legende Raymond Poulidor.

Wout van Aert: Efter sølv i 2015 vandt Wout van Aert VM i både 2016 og 2017 og da det i den samme periode blev til to sejre i World Cuppen er den 23-årige belgier den suverænt mest vindende cross rytter de seneste år. I starten af denne sæson oplevede han imidlertid et formdyk med placeringer som henholdsvis nummer 14 og 7 i de første to afdelinger af World Cuppen. Det har foreløbig ført til en samlet 7. plads - 90 point efter van der Poel. Men formen er ved at komme tilbage hos van Aert og i Bogense er han klar til at genoptage den drabelige duel med hollænderen.

Lars van der Haar: Den 27 årige hollænder har ligget i toppen af international cykle cross de seneste mange år og på resultatlisten er EM-guldmedaljen i 2015, VM-sølvet i 2016 og sejren i World Cuppen i sæsonen 2013-14 det mest iøjnefaldende.  I denne sæson ligger van der Haar nummer tre i den samlede Wolrd Cup stilling blandt andet efter et fornemt løb i Koksijde, hvor han blev nummer to efter van der Poel. Samme rækkefølge som ved det nyligt afviklede EM.

Simon Andreassen (U23): Den stærkeste danske crossrytter siden Henrik Djernis. Trods sine blot 20 år er fynboen dobbelt dansk seniormester i cross, han er junior verdensmester i både cross og MTB. I Bogense er han oplagt favorit i U23 klassen - og det vil han også være, når der i februar 2019 køres VM på præcis samme rute.  

Hollændere og belgiere

Hos mændene er det igen hollændere og belgiere, der er blandt frontfigurerne.

Mathieu van der Poel har været klart overlegen i denne sæson, og ud over EM har han vundet alle tre afdelinger af World Cuppen. Indtil videre har den 22 årige hollænder vist sit formidable talent ved at vinde VM i cross i 2015 efter at han to år tidligere var blevet verdensmester på landevej i juniorrækken, melder pressetjenesten. Van der Poel har ikke talentet fra fremmede. Hans far, Aert van der Poel, vandt cross World Cup i 1996-1997, han nåede fire gange VM sølv og var en fremragende landevejsrytter. Van der Poel er i øvrigt barnebarn af den franske legende Raymond Poulidor.

Belgieren vandt efter sølv i 2015 VM i både 2016 og 2017 og da det i den samme periode blev til to sejre i World Cuppen, er den 23-årige belgier den suverænt mest vindende cross rytter de seneste år. I starten af denne sæson oplevede han imidlertid et formdyk med placeringer som henholdsvis nummer 14 og 7 i de første to afdelinger af World Cuppen. Det har foreløbig ført til en samlet 7. plads - 90 point efter van der Poel. Men formen er ved at komme tilbage hos van Aert og i Bogense er han klar til at genoptage den drabelige duel med hollænderen.

Den 27-årige hollænder Lars van der Haar har ligget i toppen af international cyklecross de seneste mange år, og på resultatlisten er EM-guldmedaljen i 2015, VM-sølvet i 2016 og sejren i World Cuppen i sæsonen 2013-2014 er det mest iøjnefaldende.  I denne sæson ligger van der Haar nummer tre i den samlede Wolrd Cup stilling blandt andet efter et fornemt løb i Koksijde, hvor han blev nummer to efter van der Poel. Samme rækkefølge som ved det nyligt afviklede EM.

Og Danmark stiller blandt andre med Simon Andreassen i U23-løbet. Andreassen er den stærkeste danske crossrytter siden Henrik Djernis.. Trods sine blot 20 år er fynboen dobbelt dansk seniormester i cross, og han er junior verdensmester i både cross og MTB. I Bogense er han oplagt favorit i U23 klassen - og det vil han også være, når der i februar 2019 køres VM på præcis samme rute.  

Bogense kommer på Europa-kortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce