Sydbank opjusterer anbefalingen på aktien i G4S efter det mislykkede forsøg for sikringskoncernen på at købe ISS. Det afbrudte køb fjerner noget af den bekymring, som banken har haft med hensyn til G4S' evne til at integrere et så stort et selskab som ISS.

- Med det afbrudte køb er en stor del af risikoen for negative overraskelser på den korte bane fjernet. Det vil efter vores vurdering sikre G4S solid vækst og en høj lønsomhed de kommende kvartaler, vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

Afbrydelsen af opkøbet er en konsekvens af modstanden mod opkøbet hos aktionærerne hos G4S, og Sydbank-analytikeren vurderer, at det specielt var den høje pris for ISS, der skabte modstand hos G4S-aktionærerne.

- Vi vurderer til trods for modstanden mod ISS-opkøbet, at G4S' strategi om udbud af samlede og integrerede løsninger er den rigtige. Hertil kommer, at især de store globale kunder i stigende grad efterspørger flere services, skriver Søren Løntoft Hansen.

Han forventer derfor, at G4S fremadrettet vil se sig om efter andre opkøbskandidater, som har en bred serviceprofil, og som kan komplementere strategien.

- Vi vurderer dog, at opkøbene vil være langt mindre overtagelser, end det var tilfældet med ISS, vurderer analytikeren.

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans