Visse koreanske plug-in-hybrider bliver billigere

Kia Niro PHEV er en af de bilmodeller, som nyder godt af den nye afgiftspakke. Opladningshybriden falder fra 7.500 til 16.400 kr. så den billigste version nu starter fra godt 262.500 kr. Foto: Jens Høy

Visse koreanske plug-in-hybrider bliver billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nye afgifter for elbiler holder ikke alene priserne i ro, de giver også lavere afgifter for opladningshybriderne som Kia Niro og Optima PHEV, der falder 7500-19.000 kroner.

De nye rammer for elbilafgifter kommer også plug-in-hybriderne til gode. Et større bundfradrag, for el- og opladningshybrider, som er en del af den aftale, som Folketinget indgik kort før jul, betyder nemlig at visse plug-in-hybrider falder kraftigt.

Det gælder hos Kia, hvor Niro PHEV-modellerne falder mellem 7500 til 16.400 kroner alt efter udstyr. Så den billigste Niro PHEV Vision nu koster fra 262.488 kroner.

Sideløbende lancerer importøren den faceliftede Optima PHEV både som sedan og stationcar i januar. Den falder i begge versioner små 19.000 kroner, så Optima'en koster fra henholdsvis 329.999 og 349.999 kroner.

Samtidig får modellen nye funktioner som Coasting Guide og Predictive Energy Management, der udnytter energien bedre, som standard. Det gælder også DAB-radio og trådløs opladning.

63 kilometer på ren strøm

Hos Hyundai, som har Ioniq plug-in-hybrid på programmet, har importøren endnu ikke eventuelle prisændringer klar.

I plug-in-hybriderne spiller et batteri og en elmotor sammen med benzinmotoren, og de kan lades op i stikkontakten. Det giver en bedre udnyttelse af brændstoffet, mens bilen kan køre en pæn strækning på ren el.

En Niro Plug-in Hybrid har således en teoretisk rækkevidde på 63 kilometer på ren strøm.

Salget af opladningshybrider er steget voldsomt i fjor, hvor Kia toppede markedet med 1415 plug-in-hybrider ud af et samlet salg på 3028 af slagsen. Det svarer til næsten halvdelen af markedet. Det har også givet længere leveringstider. Men nu er der igen biler på vej, lyder det fra Rasmus Aagaard, der er direktør for Kia Import Danmark.

- Kias PHEV-modeller har været så populære, at ventetiden på eksempelvis en Kia Niro PHEV har været ekstraordinær lang, men det er lykkedes os at få flere biler til Danmark, siger Rasmus Aagaard, som lover, at de vil være til at få i januar til omgående levering.

Visse koreanske plug-in-hybrider bliver billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce