Tysk klassiker topper bilsalget

Leverancerne af VW Golf er nu for alvor kommer i gang igen, og modellen blev i oktober Danmarks mest solgte bil. Foto: Thomas Hjortshøj

Tysk klassiker topper bilsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salget af nye biler i oktober var moderat, men især for Volkswagen gik det godt.

Kurven for sensommerens og efterårets bilsalg er en vaskeægte bølge.

Efter at have været unaturligt højt i august, hvor der kom plader på mange biler, før nye EU-miljøkrav trådte i kraft 1. september, for derefter at dykke til et meget lavt niveau i september, har salget nu jævnet sig ud, så der blev solgt biler på et mere naturligt niveau igen.

Helt konkret blev der i oktober indregistreret små 16.700 biler mod 18.600 i samme måned 2017. Det samlede salg i årets første 10 måneder er med 186.700 biler dog stort set på linje med i fjor og med sikker kurs mod et samlet salg på mindst 200.000 biler i år.

Bilsalget i oktober
1. VW Golf: 7332. Peugeot 208: 522

3. Toyota Yaris: 511

4. Skoda Octavia: 481

5. Citroën C3: 434

6. VW Up: 420

7. Toyota Aygo: 410

8. VW Polo: 349

9. Citroën C1: 345

10. VW Touran: 330

11. Ford Fiesta: 328

12. BMW 5-serie: 297

13. Skoda Fabia: 291

14. Opel Astra: 290

15. Mercedes C-klasse: 276

16. Skoda Citigo: 270

17. Nissan Qashqai: 265

18. Mercedes A-klasse: 263

19. VW Tiguan: 255

20. Peugeot 308: 249

Kilde: De Danske Bilimportører
Skoda Octavia er også tilbage og blander sig i den øverste del af salgslisten. Foto: Christian Schacht
Skoda Octavia er også tilbage og blander sig i den øverste del af salgslisten. Foto: Christian Schacht

Golf holder skansen

Nummer et i oktober blev VW Golf, der længe har ligget højt, men hvor der helt klart er kommet efterleveringer af modeller, som har ventet på at blive godkendt efter den nye Euro 6d-temp-standard, som blandt andet betyder, at bilerne har fået brændstofforbruget opgjort efter den nye og mere retvisende WLTP-norm frem for den gamle NEDC-norm.

Nummer to er det evige hit, nemlig Peugeot 208, mens Toyota Yaris er røget helt til tops og ind på en tredjeplads, skarpt fulgt af Skoda Octavia, som der er kommet friske forsyninger af.

Firmabilerne sætter også et aftryk på listen, hvor noget så usædvanligt som en BMW 5-serie besætter 12.-pladsen, mens vi finder Mercedes C-klasse som nummer 15. Endnu en Mercedes indtager 18.-pladsen, hvor den helt nye A-klasse er rykket ind.

Nissan Qashqai, som ellers i flere måneder har været Danmarks mest solgte bil, var i oktober helt nede på en 18.-plads.

Volkswagen fører mærkekapløbet med hele fem modeller på listen. VW blev da også det mest solgte bilmærke i oktober foran Toyota og Peugeot.

BMW 5-serie er sjælden gæst på top 20-listen. Men den store firmabil blev i sidste måned den 12. mest solgt model. Foto: Christian Schacht
BMW 5-serie er sjælden gæst på top 20-listen. Men den store firmabil blev i sidste måned den 12. mest solgt model. Foto: Christian Schacht

Tror på fortsat højt niveau

Gunni Mikkelsen, der er direktør hos De Danske Bilimportører, tror fortsat på, at det høje niveau holder året ud.

- Samlet set på året kan vi konkludere, at salget fortsat er på et ganske højt og meget tilfredsstillende niveau. Oktobers personbilsalg har givetvis været præget af nogen tøven grundet regeringens fremlagte klimaplan og målene for fremtidens biler. Ikke at der er noget galt med den - vi hilser absolut takterne meget velkomne - men den slags sætter ofte lidt debat i gang, siger Gunni Mikkelsen, som uddyber omkring virkningerne af de nye miljøregler.

- En anden forklaring kan være, at den nye test for måling af brændstofforbrug trådte i kraft 1. september. Derfor så vi også, at der blev solgt utrolig mange biler i august - og af samme grund er der måske lidt efterslæb i oktober også. Men hvis vi blot sammenligner de seneste tre måneder med sidste år samt mod hele året, er vi fuldstændig på højde med 2017.

Tysk klassiker topper bilsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce