Racer-elbil fra VW i rekordforsøg

Den racersportslignende VW I.D. R Pikes skal forsøge at sætte rekord op ad bakkerne under Pikes Peak-arrangementet i Colorado. Tegning: VW

Racer-elbil fra VW i rekordforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spektakulær elsportsvogn fra VW skal forsøge at sætte ny rekord ved det kendte Pikes Peak Hill Climb-løb i USA.

Alle kneb gælder i kampen for at profilere sig over for fremtidens elbilkøbere. Det gælder også på motorsportsfronten, hvor VW nu er klar med den nærmest Le Mans-lignende I.D. R Pikes, som skal deltage i verdens mest kendte hill climb, nemlig Pikes Peak, der foregår i amerikanske Colorado den 24. juni.

The International Pikes Peak Hill Climb, der blandt kendere også er kendt som "Race to the Clouds", har siden 1916 været holdt nær Colorado Springs i Rocky Mountains. Den 19,99 km lange rute starter i 2800 meters højde og fortsætter til toppen af bjerget 4300 meter over havets overflade. Volkswagen har været med tidligere. Det var i 1987 med en spektakulær Golf, der havde to motorer og en samlet ydelse på 652 hk. Desværre missede den sejren med små marginaler.

- Det er på tide, at vi sætter tingene på plads, siger Volkswagens motorsportschef, Sven Smeets, der uddyber:

- I.D. R Pikes Peak repræsenterer en ekstremt spændende udfordring for os. Det er en chance for at vise, hvad der er muligt i motorsport med en elektrisk drivlinje. Vores kører, Romain Dumas, og hans team er enormt motiveret og går efter at sætte en ny rekord for eldrevne racerbiler i Pikes Peak, siger han.

Tegning: VW
Tegning: VW

Viser flaget

Den nuværende rekord for elbiler i Pikes Peak er på 8 minutter og 57.118 sekunder. og blev sat i 2016 af Rhys Millen fra New Zealand. Den noget specielle elbil kommer i kølvandet på udmeldinger fra VW om en række I.D.-modeller i de kommende år, hvor den første er den Golf-store I.D. hatchback, som er på banen i 2019. Der foreligger ikke oplysninger om motoreffekt eller evt. rækkevidde på I.D. R Pikes.

VW skriver dog, at modellen som den, der er vist her, ikke skal i produktion. Men lur os, om vi ikke også kommer til at se elektrisk sportsvogn fra den kant. Der er ingen tvivl om, at bilfabrikkerne i disse år sætter mange sejl til inden for elbilernes univers, og at især VW har travlt med at distancere sig fra dieselskandalen.

Racer-elbil fra VW i rekordforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce