Opsamlings-heat på bilsalget

Nissan Qashqai sætter sig i november for anden gang i år på tronen som Danmarks mest solgte bil. Foto: Jonas Ahlstrøm

Opsamlings-heat på bilsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De større bilmodeller dominerer salgslisten for november, der samler op på efterslæbet fra afgiftsomlægningen i oktober. Samlet set går 2017 mod ny rekord i bilsalget.

Efter et oktober-bilsalg med ketchup-effekt efter omlægningen af afgifterne kom der mere ro over tingene i november. Her blev der skruet plader på godt 18.000 biler, hvilket faktisk lå et par pct. under oktober og nærmest var på samme niveau som november måned i 2016.

Samtidig har årets samlede salg sikker kurs mod ny rekord. Med 205.277 biler til dato har salget allerede overhalet sidste års rekord på 203.523 biler. Mens salget i oktober var en spraglet omgang, hvor der kom mange mikrobiler på gaden, før afgifterne steg for en række af disse, har de større biler sat deres præg på november.

Her ligger Nissan Qashqai i top som nummer et med 951 biler. Det er anden gang, at modellen kan smykke sig med guldet. Den faceliftede Qashqail var en af de modeller, som nød godt afgiftsnedsættelserne. Og det har tilsyneladende givet pote. Nissan har dog traditionelt også haft et godt tag i flådeejere, som køber store partier ad gangen.

 

Bilsalget i november
1. Nissan Qashqai: 9512. Peugeot 208: 881

3. VW Golf: 669

4. VW Up: 626

5. Skoda Octavia: 436

6. Mercedes C-Klasse: 396

7. VW Passat: 391

8. Mercedes A-Klasse: 374

9. Renault Clio: 371

10. Peugeot 2008: 343

11. VW Touran: 338

12. Toyota Yaris: 322

13. Mercedes Vito Tourer: 307

14. Mercedes E-klasse: 297

15. Skoda Fabia: 290

16. Citroën C3: 285

17. BMW 5-serie: 282

18. Ford Fiesta: 278

19. VW Polo: 261

20. Opel Insignia: 246

Kilde: De Danske Bilimportører
BMW 5-serie optræder med 282 biler som noget usædvanligt på top 20-listen. Foto: BMW
BMW 5-serie optræder med 282 biler som noget usædvanligt på top 20-listen. Foto: BMW

Flere årsager

Ifølge Ann Strøby, der er kommunikationskonsulent hos Nissan, er der en lang række årsager til, at Qashqai, som også var nummer et i marts, er placeret højt på listen over indregistrerede biler i november.

- Du får meget bil for pengene. Mange vælger at opgradere med ekstra udstyrspakker. Samtidig har vi nu en faceliftet model med en række forbedringer, der er udviklet direkte efter forespørgsler og kundernes ønsker, siger Ann Strøby.

Der er også en ophobning i salget, fordi mange satte købsplaner i bero, da uroen om de nye afgifter begyndte at brede sig helt tilbage i august. De får nu købt bil. En væsentlig faktor til de mange Qashqai er den indregistrering til leasing og udlejning, der udgør en stor del af de 6.389 Qashqai, som er indregistreret til dato, hvor modellen samlet set ligger som nummer to. I årets 10 første måneder var det således 40 pct. af alle Qashqai, der blev solgt til leasing og udlejning.

På listen over de 20 mest indregistrerede personbiler er der bemærkelsesværdigt mange Mercedes. Her finder vi C-Klassen på en 6. plads, A-Klasse på en 8. plads, Vito Tourer på en 13. plads og E-klassen på 14. pladsen. Her dog i stor stil efterleveringer af biler til erhvervsleasing, mens Mercedes også sælger ud af A-klassen, før en ny model kommer til næste år, og hvor der er kampagne på leasing. Minibussen, Vito Tourer, er solgt i en stor ordre til forsvaret, hvilket som noget usædvanligt får en minibus ind på top 20-listen.

 

Mercedes Vito Tourer er som noget usædvanligt højt på listen med 307 biler. Foto: Mercedes
Mercedes Vito Tourer er som noget usædvanligt højt på listen med 307 biler. Foto: Mercedes

Leasing-markedet er i gear

Volkswagen, som traditionelt har solgt godt, ligger også lunt med de fire modeller Golf, Up, Passat, Touran samt den helt nye Polo, der kom på banen tidligere på måneden. I toppen som nummer to ligger en gammel kending, det er nemlig Peugeot 208. En typisk erhvervsleaset bil som BMW 5-serie er også med på listen. Det er et tegn på, at der er kommet afklaring omkring reglerne for leasing.

Gunni Mikkelsen, der er direktør hos De Danske Bilimportører, peger på, at de nye regler for leasing først blev kendt i starten af november, hvilket igen satte gang i antallet af leasingtilbud. "

- Vi havde naturligvis gerne været foruden efterårets usikkerhed om bilafgifterne, og den betydelige usikkerhed, som den resulterede i blandt både køberne og forhandlerne. Men nu er reglerne på alle områder klare, der er ro om priserne og allerede mange tilbud i markedet. Der er rigtig mange kunder i butikkerne, besøg på nettet og salgstallene ser meget positive ud, så vi forventer en absolut god efterspørgsel og et stabilt marked i den kommende tid, siger Gunni Mikkelsen.

 

Opsamlings-heat på bilsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce