Livsstilsekspert klar med børnebog om biler

Forfatteren har som bil- og livsstilsekspert været med i en række tv-programmer, og han udgav i 2009 bogen Mænd & Biler. Foto: Theis Mortensen

Livsstilsekspert klar med børnebog om biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christian Grau, der skrev bogen "Mænd & Biler" og er kendt fra en række livsstilsprogrammer i tv, har skrevet en børnebog om biler.

Bilbegejstring kan starte tidligt, især hvis børn og forældre kan hygge sig sammen og blive lidt klogere på det firehjulede univers på samme tid. Sådan lyder udgangspunktet for en ny børnebog om biler.

Det er bil- og livsstilseksperten Christian Grau, der med "Alfreds Autoalfabet", som bogen hedder, er klar til at tilføre godnatlæsningen gode stænk af humor med biler, bilmærker og trafik gennemgået alfabetisk.

Ved "A" hedder rimet således: "A er en Alfa, der holder og skinner. Rød og perfekt med appel til kvinder. De siger, den ruster og dumper til syn. De siger så meget i Bilrevyen. Alfred kan lide den, fordi den er sej. Den er det nærmeste, man kommer en Ferrari på hans vej."

Christian Grau, der i mange år har været tekstforfatter i reklamebranchen og bilskribent på magasinet Euroman, debuterede som forfatter med bogen "Mænd & Biler" i 2009. Han har siden også været livsstilsekspert på en række tv-programmer og har en omfattende foredragsvirksomhed.

Christian Grau
Har arbejdet mange år i reklamebranchen og er bil- og livsstilsekspert. Han har optrådt i "Kender du typen" på DR1 samt "Vi elsker biler" på TV2 og er fast ekspert på "Go'morgen Danmark".Sideløbende er Christian Grau motorredaktør på Euroman og foredragsholder. I 2009 udgav han bogen "Mænd & Biler".

I det kommende år skal han bl.a. være med i et nyt boligprogram på TV2, mens han arbejder på anden runde af podcasten "Graus Garage".
Christian Grau håber, at den nye bilbog for børn kan være med til at give fælles oplevelser omkring bilers univers for børn og voksne. Foto: Glorious
Christian Grau håber, at den nye bilbog for børn kan være med til at give fælles oplevelser omkring bilers univers for børn og voksne. Foto: Glorious

Fælles oplevelser

Der er flere grunde til, at Christian Grau nu vil prøve kræfter med en børnebog.

- Jeg er jo bilidiot. Og jeg har arbejdet med biler på mange forskellige platforme. Derfor var det naturligt at få bilerne ind i en ny sammenhæng. Det handler om, at børn og voksne kan få nogle fælles oplevelser, siger Christian Grau

- Det er lidt det samme, som når forældre og børn ser en film sammen, hvor de får en fælles oplevelse. Her kan børnene få lidt højtlæsning, mens forældrene så kan få lidt bilopdragelse og godbidder om biler, mens de læser op for børnene, siger Christian Grau.

Noget af det, som var sjovt ved at lave bogen, var at få rimene til at gå op.

- Jeg er jo pjattet med at lege med ord, og det var sjovt at få det tekniske omkring bilerne og rimene til at gå op i en højere enhed, siger Christian Grau.

Det hele bliver ikke ringere af, at bogen er illustreret af Peter Heydenrich, som selv er bilnørd. Herhjemme findes der ikke mange børnebøger om biler. En af de mere kendte er "Axel elsker biler" af Marianne Iben Hansen og Hanne Bartholin, der har en halv snes år på bagen. Der er dog stor forskel på de to bøger. Mens bogen om Axel mest handler om sjove remser, er der masser af tæt information mellem versene i bogen om Alfred, der bl.a. beriger læseren med oplysninger om det farverige spekter af bilmærker fra for- og nutid.

Overvejer jubilæumsbog

Christian Grau har umiddelbart ikke flere bogprojekter på bedding. Men "Mænd & Biler", der er kommet i flere opgraderede udgaver, er måske på vej i en 10-års jubilæumsudgave i 2019. Der er nemlig sket meget med bilerne i mellemtiden.

- I den oprindelige bog var koreanerne samlet under ét punkt, her skal differentieres meget mere på mærker og modeller i dag. Samtidig er der sket meget omkring de grønne biler, hvor Tesla Roadster var den eneste elbil, som var med dengang. I dag er der jo mange flere biler af den slags, siger Christian Grau, som godt kan se perspektiver i netop 2019, hvor en række bilfabrikker har bebudet nye og banebrydende elbiler.

Den kantede Citroën Berlingo, som var forfatterens prügelknabe som en bil for tøffelhelte i "Mænd & Biler", er der heller ikke så mange tilbage af i dag. Den har ifølge Christian Grau dog fundet en værdig afløser i den høje og ligeledes kantede Dacia Lodgy. I "Alfreds Autoalfabet" handler det dog mere om sjove historier og skægge nærmest afvæbnende tegninger af de kære firehjulede venner.

Alfreds Autoalfabet, Politikens Forlag. Vejl. pris 150 kr.

Livsstilsekspert klar med børnebog om biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce