Land Rover Defender genopstår med V8-motor

Land Rover Defender får et kort comeback i begrænset antal med V8-motor. Men den er dyr. Foto: Land Rover

Land Rover Defender genopstår med V8-motor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den klassiske Land Rover Defender får et kort comeback med en brølende 5,0-liters V8-motor på 400 hk. Men den bliver dyr.

Den er bogstaveligt talt bilen, som ikke vil dø, den 70-årige Land Rover Defender. Selv om den engelske fabrik stoppede produktionen for to år siden, kommer der nemlig nu endnu en omgang. Det er dog ikke helt almindelige Defenders. Modellen kommer nemlig med en voldsom 5,0 liters V8-motor på 400 hk, og den produceres kun i 150 eksemplarer. Det sker anledningen af 70-års jubilæet for den ikoniske kantede Defender, der efter sigende er på vej i en helt nyudviklet generation.

Motorbestykningen, der er langt fra den 120 hk dieselmotor, som har ligget i standardversionerne, vil give den høje antikvitet en acceleration 0-100 km/t på bare 5,6 sek. Det lyder ikke behageligt, når vi tænker på køreegenskaberne i den gyngende bil. De mange kræfter overføres med en ZF-automatgearkasse. Undervogn og bremser er strammet op med fast sportstrim, lige som vejkontakten klares med brede dæk på 18-tommer fælge. Topfarten er fornuftigt nok kun angivet til godt 170 km/t.

Fabrikken forlanger fra 150.000 pund for modellen, eller 1.260.000 kr. i England - før danske afgifter. Hvilket er langt mere end Range Rovers topmodel, Autobiography. Til den pris får man da også full LED-forlygter, Recaro sportssæder og læderinteriør. Og man kan vælge mellem en kort 88-tommers version og en lang på 109 tommer. Det er en snes år siden, at der sidst blev produceret en Land Rover Defender med V8-motor.

Land Rover Defender genopstår med V8-motor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce