Kantet Kia i ny elbil-aftapning

Den nye Soul EV får en elmotor på 204 hk. Rækkevidden kendes endnu ikke. Foto: Kia

Kantet Kia i ny elbil-aftapning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den høje Kia Soul kommer i en ny tredje generation, som debuterer i elversionen, der har 204 hk. Det er foreløbig den eneste model, der kommer til Europa.

Fortsat kant og meget mere teknologi. Der er nogle af nøgleordene for den nyeste og tredje generation af den kantede Kia Soul.

Den er netop vist på den store biludstilling i Los Angeles, hvor det i første omgang kun er den elektriske Soul EV, som præsenteres. Det er ikke tilfældigt.

Det er netop på det amerikanske marked, hvor modellen sælger pænt - og lige netop elbilerne skal i front p.t. - mens Soul herhjemme har ligget noget underdrejet. Den nyeste generation af Soul EV kan måske rette lidt op det.

Den er vist med en batteripakke på 64 kW, som på den front matcher Kia e-Niro og koncernfætteren Kona Electric, som begge snart lanceres herhjemme. Den byder også på mulighed for lynopladning med jævnstrøm.

Kia har dog ikke de endelige tal for rækkevidden på plads, da den endnu testes.

Det er tredje generation af Soul. Det er kun den elektriske udgave, der kommer til Europa. Foto: Kia
Det er tredje generation af Soul. Det er kun den elektriske udgave, der kommer til Europa. Foto: Kia

Flere funktioner

Ifølge producenten er der dog skruet op for køredynamikken i modellen, der byder på et nyt uafhængigt bagerste hjulophæng og på en elmotor med 204 hk og et drejningsmoment på 395 Nm, som er pænt mere end i den udgående model, der havde på 285 Nm, og det sætter sit præg på accelerationsevnen.

Manden eller kvinden bag rattet kan bladre mellem de fire indstillinger Eco, Comfort, Sport og Eco Plus med automatisk tilpasning af motorydelsen. Her findes også fire regenererings-gear, der styres med skiftekontakterne bag rattet, så man kan genindvinde mere kinetisk energi.

Det regenererende bremsesystem omfatter også et "Brake and Hold"-system, som gør føreren i stand til at standse bilen helt ved hjælp af skiftekontakterne og samtidig genindvinde kinetisk energi.

Som en bonus tilpasser det intelligente regenererende bremsesystem bremsekraften over for køretøjer, der er registreret foran Soul EV, så kørslen bliver mere komfortabel og afslappet på især stejle nedkørsler, lover Kia.

Soul EV fås med et opgraderet fjernsystem, så ejerne kan overvåge og betjene en lang række af bilens features. Foto: Kia
Soul EV fås med et opgraderet fjernsystem, så ejerne kan overvåge og betjene en lang række af bilens features. Foto: Kia

Fjern-overvågning

Den nye Soul byder både i el- og benzinudgaverne på nye udvendige linjer, som dog lægger sig meget op ad de to første generationer. Den nye model byder i elversionen på en afrundet front med full LED-forlygter og ladestik i hjørnet. Samtidig har den elektriske model en lang række hjælpesystemer.

De omfatter blandt andet en hightech "shift by wire"-drejekontakt til gearskift, mens infotainmentsystemet i Soul er baseret på en 10,25-tommer touchscreen i farver med bakkamera og parkeringshjælp. Her er også Apple CarPlay og trådløs Bluetooth-opkobling med stemmegenkendelse.

Soul EV fås også et opgraderet "UVO"-telematiksystem, så ejerne kan overvåge og betjene en lang række af bilens features. Det gælder blandt andet informationer om batteriet og opladningsstatus, opdateringer om ladestationer i realtid og en funktion til planlægning af opladning samt en alarmcentral.

I første omgang er det planen, det kun er den elektriske model, der skal sælges i Europa, mens blandt andre amerikanerne får benzinudgaverne. Den nye Soul EV produceres i Korea, og den kommer til salg i USA og Europa i første halvdel af 2019.

Den lander herhjemme til foråret. Den danske importør vurderer, at den fornyede interesse for elbiler, der kommer i takt med længere rækkevidde, også vil smitte af på Soul EV.

Danske priser og udstyr kendes endnu ikke.

Kantet Kia i ny elbil-aftapning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce