Kalashnikov vil konkurrere med Tesla

Det er ren retrodesign i den nye Kalashnikov, der er endnu en elbil. Foto: Kalashnikov

Kalashnikov vil konkurrere med Tesla

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den russiske våbenproducent Kalashnikov, der er mest kendt for automatriflen AK-47, har meldt sig ind i kampen om super-elbiler.

Kalashnikov er det seneste indslag af mere eller mindre eksotiske virksomheder, der vil kaste sig over at producere elbiler. Senest har det blandt andet været meldt ud, at støvsugerproducenten Dyson vil lave elbiler, og nu melder Kalashnikov sig på markedet med en CV-1 EV prototype.

Bilen har rendyrket retrodesign, der nærmest er et ekko af Sovjetunionens Izh-Kombi, der var en populær bil på de kanter i 1970'erne.

Kalashnikov viste meget belejligt bilen, der skulle have en rækkevidde på 350 kilometer, på en våbenmesse i Moskva.

CV-1 vil hjælpe Kalashnikov ind i rækken af elbilproducenter som Tesla og blive en konkurrent, fortalte producenten nyhedsbureauet RIA Novosti.

Mange producenter

Kalashnikov har allerede forsøgt at udvide sit brand ved at lave butikker, der sælger tøj og andet civilt tilbehør. CV-1's batteri har kræfter, der gør, at bilen kan accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på seks sekunder.

Med elektriske motorer, der bliver mere populære, konkurrerer nye virksomheder om at komme ind i sektoren sammen med etablerede producenter som Volkswagen, Jaguar, Mercedes-Benz, Daimler og BMW.

Mange producerer en prototype, men kæmper for at overvinde finansieringsbegrænsninger og forvalte en meget kompleks forsyningskæde og produktionsproces for rentabelt at kunne skabe biler.

Kalashnikov gav ikke detaljer om produktions- eller salgsplaner for CV-1.

Kalashnikov vil konkurrere med Tesla

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce