Vision X, som er forløberen for Skodas nye høje bil i miniklassen, viser nyt designsprog fra mærket.

VW-koncernen var ikke først med på bølgen af de høje biler.

Men nu er toget for alvor sat i gang. Næste model kommer fra Skoda, som netop har vist de første tegninger af konceptbilen, Vision X, der er en søstermodel til Seat Arona, som blev Årets Bil i Danmark 2018, samt den kommende VW T-Cross. Såvel T-Cross som den nye høje Skoda, der endnu ikke har fået et officielt navn, ventes at være på markedet i 2019.

Netop navnet er noget, som de internationale medier spekulerer i, da koncernen har fået registreret en lang række navne, der kunne være bud. Vi kan dog kun sige, at det er naturligt, hvis det spiller sammen med de større Skoda Karoq- og Kodiaq-modeller.

Vision X vises helt officielt på det kommende internationale motorshow i Genève til marts, hvor det formodes, at den vises med en hybrid-drivline, der sammen med elbiler er det det helt store hos VW-koncernen i de kommende år. Koncernens 1,0 TSI og 1,5 TSI benzinmotorer samt dieselmotoren på 1,6 liter ventes dog også at kunne findes i Vision X, omend diesel er på retur og får en stadig mindre rolle, især i miniklassen.

Inden døre bliver en fritstående stor skærm et centralt element.

Skoda Fabia, som kom på banen i 2015, vil også blive vist i et facelift på motorshowet i Genève.

  • fyens.dk